IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način

Izvor: Alo.rs

12:00

Kulinarski globus 0

Preukusna je ako pripremite baš ovako.

IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
unsplash.com

Torsk - pastrmka u foliji

Sastojci:

400 g pastrmke

200g margarina

so

crveni luk

spanać

peršun

malo mirođije

Priprema:

Namažite margarinom alu-foliju i stavite ribu na nju. Začinite s malo soli i seckanim peršunom i mirođijom. Dodajte malo crvenog luka, spanaća i malo margarina. Zamotajte foliju u obliku pakovanja i stegnite, pa stavite na pleh, a potom i u rernu. Pržite ribu na 200 stepeni 10-20 minuta, u zavisnosti od veličine pakovanja. Za sledeća pakovanja ponovite postupak. Uz ribu, kao prilog poslužite prženi krompir.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading