IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
Preukusna je ako pripremite baš ovako.
Torsk - pastrmka u foliji
Sastojci:
400 g pastrmke
200g margarina
so
crveni luk
spanać
peršun
malo mirođije
Priprema:
Namažite margarinom alu-foliju i stavite ribu na nju. Začinite s malo soli i seckanim peršunom i mirođijom. Dodajte malo crvenog luka, spanaća i malo margarina. Zamotajte foliju u obliku pakovanja i stegnite, pa stavite na pleh, a potom i u rernu. Pržite ribu na 200 stepeni 10-20 minuta, u zavisnosti od veličine pakovanja. Za sledeća pakovanja ponovite postupak. Uz ribu, kao prilog poslužite prženi krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UŽIČANI JE SPREMAJU BAŠ OVAKO Nesvakidašnji način da pripremite NAJUKUSNIJU pastrmku po ovom receptu
Probajte i uverićete se.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
IDEALAN RUČAK ZA POSLEDNJI DAN POSTA Riba u belom sosu će vas oduševiti
Probajte ovaj izvanredan recept.
JELO UZ KOJE ĆE UŽIVATI I DECA Kolutići lignje uz UKUSAN dodatak je odličan obrok!
Hrskav i jednostavan recept.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)