RUČAK KOJI ĆE SVE ODUŠEVITI Korma piletina - jednostavna, ukusna i gotova za pola sata
ešavina raznovrsnih začina daje pikantan i aromatičan ukus po kojem je i poznata ova piletina pod nazivom korma.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 luk, oljušten i sitno iseckan
- 3 pileća prsa (približno 525 g), iseckana na kockice
- 2 čena belog luka, oljuštena i mlevena
- 2 kašičice mlevenog đumbira
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1,5 kašičica mlevenog korijandera
- 1,5 kašičica garam masale
- ½ kašičice blagog čilija u prahu
- ½ kašičice kurkume
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice belog bibera
- 2 kašike pirea od paradajza
- 120 ml jogurta
- 120 ml kokosove kreme
- 2 kašike mlevenih badema
- 1 kašika šećera
- 60 ml pavlake za kuvanje
Za dekoraciju
- 2 kašike sveže iseckanog korijandera
- kuvani pirinač
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte meso i još kratko pržite.
Dodajte beli luk, đumbir, kim, mleveni korijander, garam masalu, čili u prahu, kurkumu, so, beli biber i pire od paradajza. Pržite još kratko uz konstantno mešanje.
Zatim dodajte jogurt, kokosovu kremu, mlevene bademe i šećer. Sve zajedno promešajte, pa nakon ključanja dinstajte još 6-8 minuta, dok se piletina ne skuva. Sipajte pavlaku za kuvanje i isključite šporet, prenosi Stvar ukusa.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
Komentari (0)