RUČAK KOJI ĆE SVE ODUŠEVITI Korma piletina - jednostavna, ukusna i gotova za pola sata

TRPEZA.RS

08:07

Sezonski recepti 0

ešavina raznovrsnih začina daje pikantan i aromatičan ukus po kojem je i poznata ova piletina pod nazivom korma.

RUČAK KOJI ĆE SVE ODUŠEVITI Korma piletina - jednostavna, ukusna i gotova za pola sata
YouTube/Printscreen, Kitchen Sanctuary

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 luk, oljušten i sitno iseckan
  • 3 pileća prsa (približno 525 g), iseckana na kockice
  • 2 čena belog luka, oljuštena i mlevena
  • 2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1,5 kašičica mlevenog korijandera
  • 1,5 kašičica garam masale
  • ½ kašičice blagog čilija u prahu
  • ½ kašičice kurkume
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice belog bibera
  • 2 kašike pirea od paradajza
  • 120 ml jogurta
  • 120 ml kokosove kreme
  • 2 kašike mlevenih badema
  • 1 kašika šećera
  • 60 ml pavlake za kuvanje

Za dekoraciju

  • 2 kašike sveže iseckanog korijandera
  • kuvani pirinač

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte meso i još kratko pržite.

Dodajte beli luk, đumbir, kim, mleveni korijander, garam masalu, čili u prahu, kurkumu, so, beli biber i pire od paradajza. Pržite još kratko uz konstantno mešanje.

Zatim dodajte jogurt, kokosovu kremu, mlevene bademe i šećer. Sve zajedno promešajte, pa nakon ključanja dinstajte još 6-8 minuta, dok se piletina ne skuva. Sipajte pavlaku za kuvanje i isključite šporet, prenosi Stvar ukusa.

Komentari (0)

Loading