RUČAK KOJI ĆE SVE ODUŠEVITI Korma piletina - jednostavna, ukusna i gotova za pola sata
ešavina raznovrsnih začina daje pikantan i aromatičan ukus po kojem je i poznata ova piletina pod nazivom korma.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 luk, oljušten i sitno iseckan
- 3 pileća prsa (približno 525 g), iseckana na kockice
- 2 čena belog luka, oljuštena i mlevena
- 2 kašičice mlevenog đumbira
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1,5 kašičica mlevenog korijandera
- 1,5 kašičica garam masale
- ½ kašičice blagog čilija u prahu
- ½ kašičice kurkume
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice belog bibera
- 2 kašike pirea od paradajza
- 120 ml jogurta
- 120 ml kokosove kreme
- 2 kašike mlevenih badema
- 1 kašika šećera
- 60 ml pavlake za kuvanje
Za dekoraciju
- 2 kašike sveže iseckanog korijandera
- kuvani pirinač
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte meso i još kratko pržite.
Dodajte beli luk, đumbir, kim, mleveni korijander, garam masalu, čili u prahu, kurkumu, so, beli biber i pire od paradajza. Pržite još kratko uz konstantno mešanje.
Zatim dodajte jogurt, kokosovu kremu, mlevene bademe i šećer. Sve zajedno promešajte, pa nakon ključanja dinstajte još 6-8 minuta, dok se piletina ne skuva. Sipajte pavlaku za kuvanje i isključite šporet, prenosi Stvar ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)