SAVRŠENO PREDJELO Dekorativan rolat od blitve sa sirom i šunkom
U ovom receptu, umesto blitve možete da koristite spanać.
Sastojci:
Kora:
500 g blitve
100 g margarina
5 jaja
100 g brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike mleka
Fil:
200 g sitnog sira
150 g šunkarice u listićima
2 čaše pavlake
Priprema: Obariti očišćenu blitvu, sitno iseckati i propržiti na celoj količini margarina. Dodati mleko i posoliti po ukusu. Umutiti belanca, dodati žumanca i brašno pomešano s praškom za pecivo i pomešati sa spanaćem. Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Vruću koru izvaditi na vlažnu krpu i urolati. Sir pomešati sa pavlakom. Nafilovati ohlađenu koru sirom i preko poređati listove šunke. Saviti rolat i staviti u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
KREMASTI ROLAT OD SPANAĆA DOSTOJAN KRALJEVSKE TRPEZE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
SLANI ROLAT RAJ ZA NEPCA U trci za najbolje predjelo odmah bi pobedio, a gotov začas
Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
SLANI ROLAT Ne zna se da li je lepši ili ukusniji, savršeno je posluženje za goste
Rolat sa korom od spanaća i nadevom od sira i šunke je prava slana poslastica.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)