NE MORA DA BUDE SLATKA Slana štrudla sa spanaćem i sirom, odlična za večeru ili doručak
Mekano testo punjeno ukusnim nadevom.
Sastojci
Testo:
500 g brašna
100 ml ulja
50 ml jogurta
1 kašika soli
2 jajeta
1 kesica suvog kvasca
200 ml mleka
1 kašičica šećera
po potrebi brašna
Nadev:
1 jaje
200 g sitnog sira
400 g zamrznute ili sveže blitve
Priprema:
U toplo mleko dodati kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe 10 minuta. U činiju sipati brašno, ulje, jogurt, jaja, so i na kraju nadošao kvasac. Zamesiti glatko testo, pokriti krpom i ostaviti 30 minuta. Fil: Odmrznutu blitvu (ili blanširanu ako je sveža) iseckati i pomešati sa usitnjenim sirom i umućenim jajetom. Nadošlo tetso razdvojiti na dve jufke. Prvu razvući oklagijom u oblik pravougaonika, namazati fil u tankom sloju i urolati. Ponoviti postupak sa drugom jufkom. Štrudle staviti na podmazan pleh, premazati s malo ulja i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VRHUNSKO PREDJELO Pohovani kačkavalj, spolja krckav, a unutra se topi kao sladoled
Pohovani kačkavalj je najukusniji kada se jede uz tartar sos.
BRZINSKI DORUČAK ILI VEČERA Rolat od samo 2 kore, a pun bogatog fila
Fil od pečuraka, šunkarice i kačkavlja čini ovaj rolat ukusnim obrokom ili predjelom.
HRSKAVE BRUSKETE SA PARADAJZOM I BOSILJKOM Super zakuska za veče sa partnerom
Bruskete se brzo prave, a ukus je fenomenalan.
SLANI ROLAT RAJ ZA NEPCA U trci za najbolje predjelo odmah bi pobedio, a gotov začas
Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.
LIMUN TORTA Poslastica u kiselkasto-slatkom spoju koja pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.
PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.
Komentari (0)