NE MORA DA BUDE SLATKA Slana štrudla sa spanaćem i sirom, odlična za večeru ili doručak
Mekano testo punjeno ukusnim nadevom.
Sastojci
Testo:
500 g brašna
100 ml ulja
50 ml jogurta
1 kašika soli
2 jajeta
1 kesica suvog kvasca
200 ml mleka
1 kašičica šećera
po potrebi brašna
Nadev:
1 jaje
200 g sitnog sira
400 g zamrznute ili sveže blitve
Priprema:
U toplo mleko dodati kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe 10 minuta. U činiju sipati brašno, ulje, jogurt, jaja, so i na kraju nadošao kvasac. Zamesiti glatko testo, pokriti krpom i ostaviti 30 minuta. Fil: Odmrznutu blitvu (ili blanširanu ako je sveža) iseckati i pomešati sa usitnjenim sirom i umućenim jajetom. Nadošlo tetso razdvojiti na dve jufke. Prvu razvući oklagijom u oblik pravougaonika, namazati fil u tankom sloju i urolati. Ponoviti postupak sa drugom jufkom. Štrudle staviti na podmazan pleh, premazati s malo ulja i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VRHUNSKO PREDJELO Pohovani kačkavalj, spolja krckav, a unutra se topi kao sladoled
Pohovani kačkavalj je najukusniji kada se jede uz tartar sos.
BRZINSKI DORUČAK ILI VEČERA Rolat od samo 2 kore, a pun bogatog fila
Fil od pečuraka, šunkarice i kačkavlja čini ovaj rolat ukusnim obrokom ili predjelom.
HRSKAVE BRUSKETE SA PARADAJZOM I BOSILJKOM Super zakuska za veče sa partnerom
Bruskete se brzo prave, a ukus je fenomenalan.
UŠTIPCI SA JOGURTOM Najbrži i najjednostavniji koje ste do sada probali
Dobićete punu činiju mekih loptica koje će deca obožavati.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)