NE MORA DA BUDE SLATKA Slana štrudla sa spanaćem i sirom, odlična za večeru ili doručak

Trpeza/ V.V.

14:00

Sezonski recepti 0

Mekano testo punjeno ukusnim nadevom.

NE MORA DA BUDE SLATKA Slana štrudla sa spanaćem i sirom, odlična za večeru ili doručak
Shutterstock

Sastojci

Testo:

500 g brašna

100 ml ulja

50 ml jogurta

1 kašika soli

2 jajeta

1 kesica suvog kvasca

200 ml mleka

1 kašičica šećera

po potrebi brašna

Nadev:

1 jaje

200 g sitnog sira

400 g zamrznute ili sveže blitve

Priprema:

U toplo mleko dodati kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe 10 minuta. U činiju sipati brašno, ulje, jogurt, jaja, so i na kraju nadošao kvasac. Zamesiti glatko testo, pokriti krpom i ostaviti 30 minuta. Fil: Odmrznutu blitvu (ili blanširanu ako je sveža) iseckati i pomešati sa usitnjenim sirom i umućenim jajetom. Nadošlo tetso razdvojiti na dve jufke. Prvu razvući oklagijom u oblik pravougaonika, namazati fil u tankom sloju i urolati. Ponoviti postupak sa drugom jufkom. Štrudle staviti na podmazan pleh, premazati s malo ulja i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading