DOMAĆA BIG MEK SALATA Neodoljivo podseća na popularni hamburger
Salata koja neodoljivo podseća na popularni hamburger
Za goveđu mešavinu potrebno vam je sledeće:
- 1kg mlevenog goveđeg mesa
- 1 kašičica soli
- 1 kašika vorčester sosa
- pola kašičice luka u prahu
- pola kašičice belog luka u prahu
- ¼ kašičice belog bibera
Sastojci potrebni za preliv:
- 1 šolja od 250ml majoneza
- 2 kašike kečapa
- jedna puna šolja kiselih krastavaca koji su narezani na kolutove
- 2 kašičice senfa
- 1 kašika belog sirćeta
- 1 kašičica crvene paprike
Sastojci za salatu:
- dve glavice zelene salate
- desetak čeri paradajiza, isečenih na pola
- 1 šolja usitnjene koprive
- pola glavice sitno iseckanog luka
- 4 kašike susamovog semena
- po želji rendanog sira
Priprema:
Izdinstajte goveđe meso i kada postane crveno i lepo zamiriše dodajte gore navedene začine za pripremu mesa i sos. Zatim dinstajte još 20 minuta kako bi meso upilo začine, dozvolite vodi da ispari iz šerpe i bacite se na pripremu preliva za Big Mac salatu.
Možete skloniti meso sa šporeta i direktno u njega ubaciti sastojke za preliv ili ih pomešati u posebnoj činiji.
U suštini ne možete pogrešiti jer je ključno iscekati salatu tako da možete da je konzumirate u jednom zalogaju.
Kada properete i iseckate salatu sve sastojke sjedinite u veliku činiju i ostavite da se ohlade.Zatim poslužite Big Mac salatu uz sok ili kiselu vodu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)