AL' SE NEKAD DOBRO JELO Vojvođanska krompiruša sa kobasicom, svaki zalogaj se "u krv pretvara"
Ovaj specijalitet samo po nazivu podseća na pitu, a zapravo je jelo od krompira i mesa
![AL' SE NEKAD DOBRO JELO Vojvođanska krompiruša sa kobasicom, svaki zalogaj se "u krv pretvara"](/data/images/2023-01-27/45139_vojvodanska-krompirusa_f.jpg?timestamp=1674774000)
Sastojci:
- 1 kilogram oljuštenih krompira
- 300 grama dimljenih kobasica
- 150 grama lenti dimljene slanine
- 150 grama krugova šunkarice
- 150 grama pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašičica mešavine začina
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Glavice crnog luka i krompire isečemo na krugove. Vatrostalnu posudu poprskamo uljem. U posudu poređamo krugove crnog luka. Na njih poređamo krugove krompira. Na krompire poređamo lente slanine.
Nanesemo pirinač i ponovo poređamo krugove krompira. Zatim poređamo krugove šunkarice i nanesemo mešavinu začina. Poprskamo uljem, posolimo i pobiberimo. Na kraju u posudu poređamo kobasice.
U sud sa mlevenom paprikom sipamo 250 mililitara vode i promešamo žicom za mućenje. Razmekšanom paprikom prelijemo sadržinu u posudi. Sipamo i 200 mililitara vode. Zatvorimo posudu aluminijumskom folijom.
Pečemo 60 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Tanjir za serviranje ukrasimo listovima endivije, a zatim serviramo ovo jelo, koje dodatno možemo da dekorišemo kečapom i grančicama francuskog peršuna. Prijatno!
Možda vas zanima:
![pasta bolonjeze](/data/images/2022-09-09/36337_nerfee-mirandilla-kxcyyojzehi-unsplash_f.jpg)
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
![PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta](/data/images/2023-04-22/52337_screenshot-4_f.jpg)
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
![BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta](/data/images/2023-04-04/50508_kitchen-gfc908a9bf-1280_f.jpg)
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
![EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta](/data/images/2023-04-12/51327_images_f.jpg)
EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)