AL' SE NEKAD DOBRO JELO Vojvođanska krompiruša sa kobasicom, svaki zalogaj se "u krv pretvara"

trpeza.rs/S.Ć.

16:09

Sezonski recepti 0

Ovaj specijalitet samo po nazivu podseća na pitu, a zapravo je jelo od krompira i mesa

AL' SE NEKAD DOBRO JELO Vojvođanska krompiruša sa kobasicom, svaki zalogaj se "u krv pretvara"
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 1 kilogram oljuštenih krompira
  • 300 grama dimljenih kobasica
  • 150 grama lenti dimljene slanine
  • 150 grama krugova šunkarice
  • 150 grama pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašičica mešavine začina
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber

Način pripreme:

Glavice crnog luka i krompire isečemo na krugove. Vatrostalnu posudu poprskamo uljem. U posudu poređamo krugove crnog luka. Na njih poređamo krugove krompira. Na krompire poređamo lente slanine.

Nanesemo pirinač i ponovo poređamo krugove krompira. Zatim poređamo krugove šunkarice i nanesemo mešavinu začina. Poprskamo uljem, posolimo i pobiberimo. Na kraju u posudu poređamo kobasice.

U sud sa mlevenom paprikom sipamo 250 mililitara vode i promešamo žicom za mućenje. Razmekšanom paprikom prelijemo sadržinu u posudi. Sipamo i 200 mililitara vode. Zatvorimo posudu aluminijumskom folijom.

Pečemo 60 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Tanjir za serviranje ukrasimo listovima endivije, a zatim serviramo ovo jelo, koje dodatno možemo da dekorišemo kečapom i grančicama francuskog peršuna. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading