AL' SE NEKAD DOBRO JELO Vojvođanska krompiruša sa kobasicom, svaki zalogaj se "u krv pretvara"
Ovaj specijalitet samo po nazivu podseća na pitu, a zapravo je jelo od krompira i mesa

Sastojci:
Možda vas zanima:

SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje

SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke

PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti

BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
- 1 kilogram oljuštenih krompira
- 300 grama dimljenih kobasica
- 150 grama lenti dimljene slanine
- 150 grama krugova šunkarice
- 150 grama pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašičica mešavine začina
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Glavice crnog luka i krompire isečemo na krugove. Vatrostalnu posudu poprskamo uljem. U posudu poređamo krugove crnog luka. Na njih poređamo krugove krompira. Na krompire poređamo lente slanine.
Nanesemo pirinač i ponovo poređamo krugove krompira. Zatim poređamo krugove šunkarice i nanesemo mešavinu začina. Poprskamo uljem, posolimo i pobiberimo. Na kraju u posudu poređamo kobasice.
U sud sa mlevenom paprikom sipamo 250 mililitara vode i promešamo žicom za mućenje. Razmekšanom paprikom prelijemo sadržinu u posudi. Sipamo i 200 mililitara vode. Zatvorimo posudu aluminijumskom folijom.
Pečemo 60 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Tanjir za serviranje ukrasimo listovima endivije, a zatim serviramo ovo jelo, koje dodatno možemo da dekorišemo kečapom i grančicama francuskog peršuna. Prijatno!

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.

PROLEĆNI KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Za obrok koji se pamti
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)