PRIPREMITE SE NA VREME Premaz za prvomajski roštilj morate spremiti
Meso će biti drugačije ali i ukusnije s ovim premazom.
Slatko ljuti premaz
Sastojci:
100 ml balzamiko sirćeta
3-4 kašike meda
1 kašika čili sosa
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
Priprema:
Stavite med i balzamiko sirće u posudu i vrlo kratko prokuvajte da se med otopi. Začinite prema ukusu. Kod ovog premaza vodite računa o tome da ga koristite kad je meso već pečeno. Premazano ostavite kratko vreme kraju roštilja da se premaz dobro upije. Ostavite premaz za dodatno prelivanje ili umakanje. Pogodan za piletinu i svinjetinu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA ROŠTILJANJE Napravite mesne uštipke i uživajte u prazniku
Po želji možete ih zaljutiti.
ISPROBAJTE I ODUŠEVITE SE Jagnjeći kotleti su prste da poližeš!
Slatko i sočno, lepe se za nepce.
STARI SRPSKI RECEPT Punjena vešalica je preukusna i svima uspeva
Iako možda deluje, nije je teško napraviti.
DOMAĆA LJUBAV U TANJIRU Teletina sa pečurkama idealna pred sutrašnji praznik
Lepiće vam se za prste.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)