PRIPREMITE SE NA VREME Premaz za prvomajski roštilj morate spremiti
Meso će biti drugačije ali i ukusnije s ovim premazom.
Slatko ljuti premaz
Sastojci:
100 ml balzamiko sirćeta
3-4 kašike meda
1 kašika čili sosa
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
Priprema:
Stavite med i balzamiko sirće u posudu i vrlo kratko prokuvajte da se med otopi. Začinite prema ukusu. Kod ovog premaza vodite računa o tome da ga koristite kad je meso već pečeno. Premazano ostavite kratko vreme kraju roštilja da se premaz dobro upije. Ostavite premaz za dodatno prelivanje ili umakanje. Pogodan za piletinu i svinjetinu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA ROŠTILJANJE Napravite mesne uštipke i uživajte u prazniku
Po želji možete ih zaljutiti.
ISPROBAJTE I ODUŠEVITE SE Jagnjeći kotleti su prste da poližeš!
Slatko i sočno, lepe se za nepce.
STARI SRPSKI RECEPT Punjena vešalica je preukusna i svima uspeva
Iako možda deluje, nije je teško napraviti.
DOMAĆA LJUBAV U TANJIRU Teletina sa pečurkama idealna pred sutrašnji praznik
Lepiće vam se za prste.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)