PRIPREMITE SE NA VREME Premaz za prvomajski roštilj morate spremiti

Alo.rs

15:00

Sezonski recepti 0

Meso će biti drugačije ali i ukusnije s ovim premazom.

PRIPREMITE SE NA VREME Premaz za prvomajski roštilj morate spremiti
Shutterstock

Slatko ljuti premaz

Sastojci:

100 ml balzamiko sirćeta

3-4 kašike meda

1 kašika čili sosa

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

Priprema:

Stavite med i balzamiko sirće u posudu i vrlo kratko prokuvajte da se med otopi. Začinite prema ukusu. Kod ovog premaza vodite računa o tome da ga koristite kad je meso već pečeno. Premazano ostavite kratko vreme kraju roštilja da se premaz dobro upije. Ostavite premaz za dodatno prelivanje ili umakanje. Pogodan za piletinu i svinjetinu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading