BARBIKJU SOS Savršeno se slaže sa ćevapima i ražnjićima, polizaćete i tanjir

Ivana Pavlović

14:30

U sosu sa 0

Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a svaki roštilj je uz njega savršen.

barbekju sos
Shutterstock

Potrebno je

  • paradajz sos
  • belo sirće 
  • smeđi šećer
  • crni biber 
  • kajenski biber 
  • senf
  • so
  • vorčester sos
  • luk u prahu
Priprema

U jednoj posudi umutite paradajz sos, sirće, šećer, bibere, senf, so, vorčester sos i luk u prahu. Stavite u šerpicu i zagrejte na umerenoj vatri, uz neprestano mešanje. Tako kuvajte 7 do 8 minuta, sve dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre. Odmah upotrebite ili sipajte sos u hermetički zatvorenu posudu i iskoristite u roku od 3 dana.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading