Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a svaki roštilj je uz njega savršen.
Potrebno je
- paradajz sos
- belo sirće
- smeđi šećer
- crni biber
- kajenski biber
- senf
- so
- vorčester sos
- luk u prahu
U jednoj posudi umutite paradajz sos, sirće, šećer, bibere, senf, so, vorčester sos i luk u prahu. Stavite u šerpicu i zagrejte na umerenoj vatri, uz neprestano mešanje. Tako kuvajte 7 do 8 minuta, sve dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre. Odmah upotrebite ili sipajte sos u hermetički zatvorenu posudu i iskoristite u roku od 3 dana.
Možda vas zanima:
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
SELJAČKI SOS OD MIROĐIJE Savršeno se slaže sa krompirom i mesom, a pravi se nikad brže
Drugačiji i neodoljiv, a daće na šmeku svakom jelu.
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
ALEKSANDRIN LIJA KOLAČ SA BUDEVOM OBOŽAVAJU DECA Mekan kao duša i sočan, za sve prilike
Napravite ovaj neodoljivi jesenji desert sa bundevom po receptu Aleksandre Stupar iz Zrenjanina
DANIJELINE NEMASNE PANCEROTE MEKANE KAO DUŠA Prave se brzo i lako, a najbolje idu sa jogurtom
Napravite ovo neodoljivo pecivo po receptu Danijele Petrović iz Beograda
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Svi volimo faširane šnicle i pravimo ih na klasičan načim, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni. E Turci to rade malo drugačije, a faširane šnicle su im toliko ukusne i sočne, da ćete ih uvek praviti kada ih jednom probate.
MARIJINA STARINSKA TORTA SA ORASIMA Poslastica koja budi sva čula, a ovo voće joj daje poseban šmek
Napravite ovu izdašnu poslasticu sa orasima i bananama po receptu Marije Popović iz Leskovca
Komentari (0)