Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a svaki roštilj je uz njega savršen.
Potrebno je
- paradajz sos
- belo sirće
- smeđi šećer
- crni biber
- kajenski biber
- senf
- so
- vorčester sos
- luk u prahu
U jednoj posudi umutite paradajz sos, sirće, šećer, bibere, senf, so, vorčester sos i luk u prahu. Stavite u šerpicu i zagrejte na umerenoj vatri, uz neprestano mešanje. Tako kuvajte 7 do 8 minuta, sve dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre. Odmah upotrebite ili sipajte sos u hermetički zatvorenu posudu i iskoristite u roku od 3 dana.
Možda vas zanima:
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
SELJAČKI SOS OD MIROĐIJE Savršeno se slaže sa krompirom i mesom, a pravi se nikad brže
Drugačiji i neodoljiv, a daće na šmeku svakom jelu.
ZORICIN MINI TART SA BOROVNICAMA MEKAN KAO PAMUK Kao osmišljen za savršen vikend
Napravite ovaj neodoljivi voćni desert po receptu Zorice Pešić iz Beograda
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
HUMUS Aromatični namaz koji se brzo pravi, a sjano se meša sa različitim jelima
Možete da ga mažete na hleb ili da dodate kao prilog.
MILANKIN VOĆNI KOLAČ MEKAN KAO DUŠA U spoju sa malinama, a topi se u ustima
Napravite ovaj sočni desert po receptu Milanke Krstić iz Šapca
Komentari (0)