DOBRI, STARI, PROVERENI RECEPT Gurmanski ćevapi za Dan rada će sve oduševiti
Neodoljivi su na roštilju.

Gurmanski ćevapčići
Možda vas zanima:

PRIPREMITE SE NA VREME Premaz za prvomajski roštilj morate spremiti
Meso će biti drugačije ali i ukusnije s ovim premazom.

POSTANITE MAJSTOR KOTLIĆA Napravite u prirodi gulaš od mlevenog mesa
Što se duže sprema, to je ukusniji.
STARI SRPSKI RECEPT Punjena vešalica je preukusna i svima uspeva
Iako možda deluje, nije je teško napraviti.

BARBIKJU SOS Savršeno se slaže sa ćevapima i ražnjićima, polizaćete i tanjir
Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a svaki roštilj je uz njega savršen.
Sastojci:
1 kg mlevene junetine
100 g kačkavalja
100 g slanine
1-2 ljute sveže paprike
mlevena ljuta paprika
so
luk
Priprema:
Sitno iseckajte kačkavalj, slaninu, papriku i luk. Sve posolite i začinite ljutom mlevenom paprikom. Umešajte u mleveno meso i dugo mešajte (barem 20 minuta). Napravite loptu i ostavite u frižideru nekoliko sati. Formirajte oblik ćevapa prema želji. Ispecite na roštilju, najbolje na vatri od drvenog uglja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)