DOBRI, STARI, PROVERENI RECEPT Gurmanski ćevapi za Dan rada će sve oduševiti
Neodoljivi su na roštilju.
Gurmanski ćevapčići
Sastojci:
1 kg mlevene junetine
100 g kačkavalja
100 g slanine
1-2 ljute sveže paprike
mlevena ljuta paprika
so
luk
Priprema:
Sitno iseckajte kačkavalj, slaninu, papriku i luk. Sve posolite i začinite ljutom mlevenom paprikom. Umešajte u mleveno meso i dugo mešajte (barem 20 minuta). Napravite loptu i ostavite u frižideru nekoliko sati. Formirajte oblik ćevapa prema želji. Ispecite na roštilju, najbolje na vatri od drvenog uglja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRIPREMITE SE NA VREME Premaz za prvomajski roštilj morate spremiti
Meso će biti drugačije ali i ukusnije s ovim premazom.
POSTANITE MAJSTOR KOTLIĆA Napravite u prirodi gulaš od mlevenog mesa
Što se duže sprema, to je ukusniji.
STARI SRPSKI RECEPT Punjena vešalica je preukusna i svima uspeva
Iako možda deluje, nije je teško napraviti.
BARBIKJU SOS Savršeno se slaže sa ćevapima i ražnjićima, polizaćete i tanjir
Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a svaki roštilj je uz njega savršen.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)