DOBRI, STARI, PROVERENI RECEPT Gurmanski ćevapi za Dan rada će sve oduševiti
Neodoljivi su na roštilju.

Gurmanski ćevapčići
Sastojci:
1 kg mlevene junetine
100 g kačkavalja
100 g slanine
1-2 ljute sveže paprike
mlevena ljuta paprika
so
luk
Priprema:
Sitno iseckajte kačkavalj, slaninu, papriku i luk. Sve posolite i začinite ljutom mlevenom paprikom. Umešajte u mleveno meso i dugo mešajte (barem 20 minuta). Napravite loptu i ostavite u frižideru nekoliko sati. Formirajte oblik ćevapa prema želji. Ispecite na roštilju, najbolje na vatri od drvenog uglja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

PRIPREMITE SE NA VREME Premaz za prvomajski roštilj morate spremiti
Meso će biti drugačije ali i ukusnije s ovim premazom.

POSTANITE MAJSTOR KOTLIĆA Napravite u prirodi gulaš od mlevenog mesa
Što se duže sprema, to je ukusniji.
STARI SRPSKI RECEPT Punjena vešalica je preukusna i svima uspeva
Iako možda deluje, nije je teško napraviti.

PIKANTNA REBARCA Gurmansko jelo za one izbirljive, meso se lepi za prste
Ako volite dobro začinjena jela, ova rebarca ćete obožavati,.

DOMAĆI RATLUK SA ORASIMA SUPER UZ CRNU KAFU Donosimo vam stari bosanski recept
Priprema je laka, a ukus božanstven.

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana

SUTLIJAŠ SA VANILOM Zaboravljeni slatkiš na kome su odrasle generacije, a miriše na bakinu kuhinju
Sočan i sladak, za pravo uživanje.

SARAJEVSKA KLJUKUŠA Imamo originalni recept, košta samo 250 dinara, a nema te osobe koja može da joj odoli
Sirotinjsko jelo od krompira, svojevrstan je specijalitet, pa mnogi kažu da je upravo ova pita najsočnija na svetu. Najbolje od svega je što vam za nju uopšte ne treba mnogo novca, a dobićete izvrstan i zdrav obrok

NASUVO SA KROMPIROM Tradicionalno vojvođansko jelo za samo 150 dinara
Od pristupačnih namirnica, krompira i brašna, domišljati domaćice su spremale izdašne a ukusne obroke. Grenadir marš ili nasuvo sa krompirom se priprema u Vojvodini i to u u raznim varijantama, sa manje ili više paprike, sa sirom, jajima, ili slaninom…
Komentari (0)