IDEJA ZA ROŠTILJANJE Napravite mesne uštipke i uživajte u prazniku
Po želji možete ih zaljutiti.

Mesni uštipci
Sastojci za porciju:
300 g junećeg mlevenog mesa
50 g kačkavalja
50 g slanine
mlevena crvena paprika
so, biber
Priprema:
Pomešajte sve sastojke. Oblikujte šest loptica i ispecite ih na roštilju uz stalno okretanje. Peku se 10-15 minuta na umerenoj vatri. Poslužite uz lepinju, kajmak, povrće sa žara ili drugi prilog po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

DOMAĆE PLJESKAVICE Svi obožavaju ovaj recept, jer su mnogo ukusnije nego iz kioska brze hrane!
Napravite odmah duplu meru, jer će svi tražiti dodatak!
KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.

PRIPREMITE SE NA VREME Premaz za prvomajski roštilj morate spremiti
Meso će biti drugačije ali i ukusnije s ovim premazom.
ISPROBAJTE I ODUŠEVITE SE Jagnjeći kotleti su prste da poližeš!
Slatko i sočno, lepe se za nepce.

DOMAĆA GIBANICA Po receptu iz stare sveske, a uspeva i potpunim početnicima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

ČERI TORTA Slatka, očaravajuća, voćna i čokoladna, a po ukusu joj nema ravne!
Savršena za sve svečane prilike.

MAFINI SA ŠUNKOM I SIROM Gotovi za pola sata a nema ko će im odoleti
Mirisni i sočni.

NUGAT TORTA Kremasta i nedoljiva, nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za sve prilike.

NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek
Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.
Komentari (0)