DOMAĆA LJUBAV U TANJIRU Teletina sa pečurkama idealna pred sutrašnji praznik
Lepiće vam se za prste.
Teletina u sosu od pečuraka
Sastojci:
800 g teletine (za kuvanje)
2 kašike soka od limuna
so
250 g šampinjona
1 šargarepa
1 glavica luka
5 karanfilića
1 vezica peršuna
30 g brašna
30 g mekog putera
2 žumanceta
100 g pavlake
Priprema:
Operite meso, prosušite, natrljajte sokom od limuna, te posolite. U šerpi prekrijte vodom i pustite da zakuva. U međuvremenu očistite i operite povrće. Nasecite pečurke na listiće, a šargarepu na komade. U luk zabodite karanfi - liće. Operite peršun i napravite vezicu. Sve dodajte mesu, pustite da provri, pa kuvajte oko 90 minuta. Zamesite brašno i puter. Oko 30 minuta pre kraja kuvanja dodajte u meso, umešajte i ostavite da provri. Nakon kuvanja, sklonite šerpu sa šporeta. Izvadite meso, peršun i luk. Usitnite meso. Razmutite žumanca i pavlaku, time zgusnite sos, ali nemojte više kuvati. Dodajte meso i ostavite oko 5 minuta da
odstoji. Začinite i ukrasite po želji naseckanim listićima peršuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UMAK KOJI IDE UZ SVE Španski sos od pečuraka lako se pravi, a brzo jede
Ukus je predivan.
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
PRIPREMITE SE NA VREME Premaz za prvomajski roštilj morate spremiti
Meso će biti drugačije ali i ukusnije s ovim premazom.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)