DOMAĆA LJUBAV U TANJIRU Teletina sa pečurkama idealna pred sutrašnji praznik
Lepiće vam se za prste.

Teletina u sosu od pečuraka
Možda vas zanima:

UMAK KOJI IDE UZ SVE Španski sos od pečuraka lako se pravi, a brzo jede
Ukus je predivan.

TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.

PRIPREMITE SE NA VREME Premaz za prvomajski roštilj morate spremiti
Meso će biti drugačije ali i ukusnije s ovim premazom.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
Sastojci:
800 g teletine (za kuvanje)
2 kašike soka od limuna
so
250 g šampinjona
1 šargarepa
1 glavica luka
5 karanfilića
1 vezica peršuna
30 g brašna
30 g mekog putera
2 žumanceta
100 g pavlake
Priprema:
Operite meso, prosušite, natrljajte sokom od limuna, te posolite. U šerpi prekrijte vodom i pustite da zakuva. U međuvremenu očistite i operite povrće. Nasecite pečurke na listiće, a šargarepu na komade. U luk zabodite karanfi - liće. Operite peršun i napravite vezicu. Sve dodajte mesu, pustite da provri, pa kuvajte oko 90 minuta. Zamesite brašno i puter. Oko 30 minuta pre kraja kuvanja dodajte u meso, umešajte i ostavite da provri. Nakon kuvanja, sklonite šerpu sa šporeta. Izvadite meso, peršun i luk. Usitnite meso. Razmutite žumanca i pavlaku, time zgusnite sos, ali nemojte više kuvati. Dodajte meso i ostavite oko 5 minuta da
odstoji. Začinite i ukrasite po želji naseckanim listićima peršuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)