DOMAĆA LJUBAV U TANJIRU Teletina sa pečurkama idealna pred sutrašnji praznik
Lepiće vam se za prste.
Teletina u sosu od pečuraka
Sastojci:
800 g teletine (za kuvanje)
2 kašike soka od limuna
so
250 g šampinjona
1 šargarepa
1 glavica luka
5 karanfilića
1 vezica peršuna
30 g brašna
30 g mekog putera
2 žumanceta
100 g pavlake
Priprema:
Operite meso, prosušite, natrljajte sokom od limuna, te posolite. U šerpi prekrijte vodom i pustite da zakuva. U međuvremenu očistite i operite povrće. Nasecite pečurke na listiće, a šargarepu na komade. U luk zabodite karanfi - liće. Operite peršun i napravite vezicu. Sve dodajte mesu, pustite da provri, pa kuvajte oko 90 minuta. Zamesite brašno i puter. Oko 30 minuta pre kraja kuvanja dodajte u meso, umešajte i ostavite da provri. Nakon kuvanja, sklonite šerpu sa šporeta. Izvadite meso, peršun i luk. Usitnite meso. Razmutite žumanca i pavlaku, time zgusnite sos, ali nemojte više kuvati. Dodajte meso i ostavite oko 5 minuta da
odstoji. Začinite i ukrasite po želji naseckanim listićima peršuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UMAK KOJI IDE UZ SVE Španski sos od pečuraka lako se pravi, a brzo jede
Ukus je predivan.
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
PRIPREMITE SE NA VREME Premaz za prvomajski roštilj morate spremiti
Meso će biti drugačije ali i ukusnije s ovim premazom.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)