DOMAĆA LJUBAV U TANJIRU Teletina sa pečurkama idealna pred sutrašnji praznik

Alo.rs

14:30

Sezonski recepti 0

Lepiće vam se za prste.

DOMAĆA LJUBAV U TANJIRU Teletina sa pečurkama idealna pred sutrašnji praznik
Shutterstock

Teletina u sosu od pečuraka

Sastojci:

800 g teletine (za kuvanje)

2 kašike soka od limuna

so

250 g šampinjona

1 šargarepa

1 glavica luka

5 karanfilića

1 vezica peršuna

30 g brašna

30 g mekog putera

2 žumanceta

100 g pavlake

Priprema:

Operite meso, prosušite, natrljajte sokom od limuna, te posolite. U šerpi prekrijte vodom i pustite da zakuva. U međuvremenu očistite i operite povrće. Nasecite pečurke na listiće, a šargarepu na komade. U luk zabodite karanfi - liće. Operite peršun i napravite vezicu. Sve dodajte mesu, pustite da provri, pa kuvajte oko 90 minuta. Zamesite brašno i puter. Oko 30 minuta pre kraja kuvanja dodajte u meso, umešajte i ostavite da provri. Nakon kuvanja, sklonite šerpu sa šporeta. Izvadite meso, peršun i luk. Usitnite meso. Razmutite žumanca i pavlaku, time zgusnite sos, ali nemojte više kuvati. Dodajte meso i ostavite oko 5 minuta da
odstoji. Začinite i ukrasite po želji naseckanim listićima peršuna.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading