JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze
Oduševiće vas ukus.
Čorba od jagnjećih iznutrica
Sastojci:
1 bela jagnjeća džigerica
1 crna jagnjeća džigerica
2-3 glavice crnog luka
3 lovorova lista
6 bibera u zrnu
3 kašike ulja
prstohvat soli
2 šargarepe
3,5 l vode
250 ml kisele pavlake
1 manji paškanat
1/2 veze peršuna
Priprema:
Iseckajte što sitnije crni luk i izdinstajte ga na ulju. Ostavite ga sa strane. U posebnoj činiji obarite 5-6 minuta dobro opranu belu džigericu. Crnu džigericu dobro operite i iseckajte na sitnije kockice. Belu džigericu obarenu takođe iseckajte na kockice. Šargarepu iseckajte što sitnije, koren peršuna i manji koren paškanata sameljite u blenderu. Sve to stavite u šerpu u kojoj ste dinstali luk i dobro promešajte, pa prelijte hladnom vodom. Dodajte lovorov list, biber u zrnu i kašičicu soli. Kuvajte na srednjoj vatri. Kad je kuvano povrće i iznutrice, dodajte umućeno jaje s pavlakom. Kada prokuva, dodajte seckani peršunov list i čorba je spremna za služenje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
NAJBRŽI RUČAK Za čas napravite juneću čorbu, a posebno kad ne znate šta danas da skuvate
Jelo na kašiku koje svi vole.
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)