JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze

Alo.rs

13:30

Bakina vanglica 0

Oduševiće vas ukus.

JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze
Shutterstock

Čorba od jagnjećih iznutrica

Sastojci:

1 bela jagnjeća džigerica

1 crna jagnjeća džigerica

2-3 glavice crnog luka

3 lovorova lista

6 bibera u zrnu

3 kašike ulja

prstohvat soli

2 šargarepe

3,5 l vode

250 ml kisele pavlake

1 manji paškanat

1/2 veze peršuna

Priprema:

Iseckajte što sitnije crni luk i izdinstajte ga na ulju. Ostavite ga sa strane. U posebnoj činiji obarite 5-6 minuta dobro opranu belu džigericu. Crnu džigericu dobro operite i iseckajte na sitnije kockice. Belu džigericu obarenu takođe iseckajte na kockice. Šargarepu iseckajte što sitnije, koren peršuna i manji koren paškanata sameljite u blenderu. Sve to stavite u šerpu u kojoj ste dinstali luk i dobro promešajte, pa prelijte hladnom vodom. Dodajte lovorov list, biber u zrnu i kašičicu soli. Kuvajte na srednjoj vatri. Kad je kuvano povrće i iznutrice, dodajte umućeno jaje s pavlakom. Kada prokuva, dodajte seckani peršunov list i čorba je spremna za služenje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading