JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze
Oduševiće vas ukus.
Čorba od jagnjećih iznutrica
Sastojci:
1 bela jagnjeća džigerica
1 crna jagnjeća džigerica
2-3 glavice crnog luka
3 lovorova lista
6 bibera u zrnu
3 kašike ulja
prstohvat soli
2 šargarepe
3,5 l vode
250 ml kisele pavlake
1 manji paškanat
1/2 veze peršuna
Priprema:
Iseckajte što sitnije crni luk i izdinstajte ga na ulju. Ostavite ga sa strane. U posebnoj činiji obarite 5-6 minuta dobro opranu belu džigericu. Crnu džigericu dobro operite i iseckajte na sitnije kockice. Belu džigericu obarenu takođe iseckajte na kockice. Šargarepu iseckajte što sitnije, koren peršuna i manji koren paškanata sameljite u blenderu. Sve to stavite u šerpu u kojoj ste dinstali luk i dobro promešajte, pa prelijte hladnom vodom. Dodajte lovorov list, biber u zrnu i kašičicu soli. Kuvajte na srednjoj vatri. Kad je kuvano povrće i iznutrice, dodajte umućeno jaje s pavlakom. Kada prokuva, dodajte seckani peršunov list i čorba je spremna za služenje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
NAJBRŽI RUČAK Za čas napravite juneću čorbu, a posebno kad ne znate šta danas da skuvate
Jelo na kašiku koje svi vole.
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)