JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze
Oduševiće vas ukus.
![JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze](/data/images/2023-03-02/47842_supa-shutterstock-561363139_f.jpg?timestamp=1681768800)
Čorba od jagnjećih iznutrica
Sastojci:
1 bela jagnjeća džigerica
1 crna jagnjeća džigerica
2-3 glavice crnog luka
3 lovorova lista
6 bibera u zrnu
3 kašike ulja
prstohvat soli
2 šargarepe
3,5 l vode
250 ml kisele pavlake
1 manji paškanat
1/2 veze peršuna
Priprema:
Iseckajte što sitnije crni luk i izdinstajte ga na ulju. Ostavite ga sa strane. U posebnoj činiji obarite 5-6 minuta dobro opranu belu džigericu. Crnu džigericu dobro operite i iseckajte na sitnije kockice. Belu džigericu obarenu takođe iseckajte na kockice. Šargarepu iseckajte što sitnije, koren peršuna i manji koren paškanata sameljite u blenderu. Sve to stavite u šerpu u kojoj ste dinstali luk i dobro promešajte, pa prelijte hladnom vodom. Dodajte lovorov list, biber u zrnu i kašičicu soli. Kuvajte na srednjoj vatri. Kad je kuvano povrće i iznutrice, dodajte umućeno jaje s pavlakom. Kada prokuva, dodajte seckani peršunov list i čorba je spremna za služenje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![trpeza](/data/images/2023-06-23/57850_corba_f.png)
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
NAJBRŽI RUČAK Za čas napravite juneću čorbu, a posebno kad ne znate šta danas da skuvate
Jelo na kašiku koje svi vole.
![TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade](/data/images/2023-05-26/55701_corba-s-pecurkama-1487914838_f.jpg)
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)