KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Za ovu punjenu piletinu, tražićete porciju JOŠ
Sočna i ukusna, svima će se dopasti.
Pileća prsa punjena fetom
Sastojci:
800 g pilećih prsa
100 g fete
so, biber
malo svežeg bosiljka i majčine dušice
1 kašičica aleve paprike
4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Pileća prsa pažljivo zarezati nožem po sredini tako da se napravi džepić. Fetu iseći na sitne kocke ili je izdrobiti viljuškom. Naseckati listiće bosiljka i majčine dušice. Pomešati fetu s bosiljkom i majčinom dušicom te dobijenom smesom napuniti džepiće. Puniti do džepića jer će u protivnom nadev prilikom prženja curiti. Prema potrebi, džepić se može zatvoriti čačkalicom. Meso spolja natrljajti crvenom paprikom i pustiti ga da se odmori 10 minuta. Odreske propržite, nekoliko minuta, s obe strane, na kašici maslinovog ulja. Zagrejati rernu na 180
stepeni. Nauljiti pleh, poslagati odreske i peći ih 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
AROMATIČNI RUČAK KOJI OSVAJA Kremasto jelo iz rerne koje će nestati sa tanjira ODMAH!
I deca će sve smazati.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
RUČAK KOJI JE PO SVEMU NEOBIČAN Napravite piletinu u sosu od pomorandže
Slatko-slani ručak.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)