HRPA POVRĆA I VITAMINA U TANJIRU Spremite varivo sa piletinom kao iskusni kuvar
Ne možete da omanete sa pripremom.
Varivo s piletinom i povrćem
Sastojci:
500 g pilećeg filea
1/2 crnog luka
1 čen belog luka
1 cvet brokolija
1 tikvica
200 g graška
1 crvena babura
1 narandžasta šilja
250 g prokelja
300 ml bujona
so, biber
Priprema:
Povrće operite, crni luk isecite na kriške, pa stavite na dno nauljene vatrostalne posude, a odozgo polovinu seckanog povrća. Piletinu iseckajte na komade, marinirajte 20 minuta u ulju sa sitno seckanim belim lukom i poređajte po povrću. Prelijte uljem, stavite drugu polovinu povrća, začinite, pa izmešajte prstima da se lepo sve rasporedi. Prelijte bujonom, poklopite alu-folijom i pecite na 200 stepeni 50 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI RECEPT ZA PRIPREMU KARFIOLA Uz dodatak TRI vrste sira - dobićete ukusan obrok
Verujte, oduševićete se.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN RECEPT Namaz uz koji će vam svako jutro biti lakše!
Uživajte u svakom obroku.
NEZABORAVNI KOKOS DESERT Tradicionalni recept pogodan za sve prilike
Uživaće svi ljubitelji kokosa....
RECEPT KOJI NEMA KONKURENCIJU Nešto drugačija verzija belih kocki
Odličan ukus je neosporan...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)