NEMA NIŠTA LEPŠE Pileća supa po bakinom receptu najviše prija stomaku

Trpeza/ V.V.

11:30

Sezonski recepti 0

Bez tople supe se nekada ručak nije mogao zamisliti.

NEMA NIŠTA LEPŠE Pileća supa po bakinom receptu najviše prija stomaku
Shutterstock

Sastojci:

500 g piletine

1 crni luk

1 veza zeleni

3 šargarepe

4 krompira

1 kašičica iseckanog peršuna

So, biber u zrnu

Rezanci

Priprema:

Piletinu staviti da se kuva. Kada je napola skuvana, dodati isečene zelen, krompir, šargarepu i crni luk prepolovljen i prepečen na ringli. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Poklopiti i ostaviti da se kuva na tihoj vatri, dok meso omekša. Procediti supu, a meso iskidati na manje komade i ukloniti kosti. Vratiti meso i šargarepu u supu, dodati rezance po želji i kuvati još 15 minuta da omekšaju rezanci. Pred kraj posuti iseckanim peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading