JELO OD MESA I PEČURAKA u sosu od pavlake, odličan izbor za ručak

Trpeza/ V.V.

22:22

Sezonski recepti 0

Izdašno jelo za porodični obrok.

JELO OD MESA I PEČURAKA u sosu od pavlake, odličan izbor za ručak
Shutterstock

Sastojci:

 

1 kg junećih kotleta

 

200 g pečurki

1 šolja belog vina

1 šolja pavlake za kuvanje

3 kašike brašna

50 g putera

2 kašike maslinovog ulja

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka,

biber i so

Priprema:

Meso isecite na trake i uvaljajte u brašno. U tiganj stavite pola količine putera i ulja i kad se puter istopi dodajte meso. Propržite sa svih strana i izvadite. U isti tiganj stavite ostatak putera i ulja i prodinstajte iseckana oba luka, pa dodajte iseckane pečurke. Kada pečurke omekšaju, dinstajte još 5 minuta. Dodajte vino i teletinu i dinstajte uz povremeno mešanje dok vino ne ispari. Smanjite temperaturu na minimum i kuvajte još 10 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu, dodajte pavlaku za kuvanje, pustite da vri oko dva minuta, pa poslužite sa kuvanim krompirom ili testeninom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading