JEFTINO, A UKUSNO Paprikaš sa mesom je ručak koji svi vole
Izdašno jelo koje ćete imati za dva dana.
Sastojci:
300 g svinjskog mesa
300 g krompira
50 ml soka od paradajza
1 crni luk
1 šargarepa
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine biljnih začina
1 kašika brašna
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati iseckanu šargarepu na kolutove i meso iseckano na komade veličine zalogaja i dinstati dok ne omekša. Umešati slatku papriku, iseckan krompir i preliti vodom da sve pokrije. Dodati sok od paradajza, poklopiti i kuvati oko sat vremena uz povremeno dolivanje tople vode. Kada se krompir i meso skuvaju, sipati brašno razmućeno u malo vode. Mešati da se ne bi stvorile grudvice. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati biljni začin i krčkati još desetak minuta. Po želji dodati iseckan peršun pre služenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
KUVANO JELO Paprikaš od svinjetine i krompira je izdašan, pa ćete imati spreman ručak i za sutra
Jednostavno jelo, a veoma ukusno.
NIŠTA BEZ KUVANOG JELA Juneća čorba sa povrćem može da bude i kompletan ručak
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)