JEFTINO, A UKUSNO Paprikaš sa mesom je ručak koji svi vole
Izdašno jelo koje ćete imati za dva dana.
Sastojci:
300 g svinjskog mesa
300 g krompira
50 ml soka od paradajza
1 crni luk
1 šargarepa
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine biljnih začina
1 kašika brašna
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati iseckanu šargarepu na kolutove i meso iseckano na komade veličine zalogaja i dinstati dok ne omekša. Umešati slatku papriku, iseckan krompir i preliti vodom da sve pokrije. Dodati sok od paradajza, poklopiti i kuvati oko sat vremena uz povremeno dolivanje tople vode. Kada se krompir i meso skuvaju, sipati brašno razmućeno u malo vode. Mešati da se ne bi stvorile grudvice. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati biljni začin i krčkati još desetak minuta. Po želji dodati iseckan peršun pre služenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
KUVANO JELO Paprikaš od svinjetine i krompira je izdašan, pa ćete imati spreman ručak i za sutra
Jednostavno jelo, a veoma ukusno.
NIŠTA BEZ KUVANOG JELA Juneća čorba sa povrćem može da bude i kompletan ručak
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)