OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.
Vlaški paprikaš
Sastojci:
1 pile
2 sveže paprike
500 ml soka od paradajza
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
so, biber
suvi začin
1 kašika slatke paprike
svinjska mast
200 ml vrele vode
100 g kiselog mleka
100 ml hladne vode
1 puna kašika brašna
1 vezica peršuna
Priprema:
Zagrejati svinjsku mast, pa dodati sitno seckani crni i beli luk, propržiti, a zatim dodati komade isečenog pilećeg mesa, posoliti i pobiberiti, pa uz mešanje pržiti dok se ne zarumeni sa svih strana. Dodati sitno iseckanu papriku, pa naliti sokom od paradajza. Poklopiti, pa na umerenoj vatri kuvati oko 45 minuta, uz povremeno mešanje i nalivanje vrele vode, ako je potrebno. Sjediniti u zasebnoj posudi kiselo mleko,
hladnu vodu i brašno. Sipati masu u paprikaš i dobro promešati, pa začiniti po ukusu mešavinom začina i biberom. Pustiti da kuva još nekih pet minuta, pa isključiti vatru. Pre služenja dodati sitno seckani peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
IDEJA ZA SUPER RUČAK SUTRA Zdravi paprikaš od ribe napravićete za ceo vikend
Količina koja će zadovojiti celu porodicu.
VLAŠKI PAPRIKAŠ SA KISELIM MLEKOM Aromatični specijalitet ukusa koji se pamti
Dodajte prilog po želji i uživajte.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)