OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli

Alo.rs

15:30

Bakina vanglica 0

Nije baš klasičan recept.

OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Shutterstock

Vlaški paprikaš

Sastojci:

1 pile

2 sveže paprike

500 ml soka od paradajza

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

so, biber

suvi začin

1 kašika slatke paprike

svinjska mast

200 ml vrele vode

100 g kiselog mleka

100 ml hladne vode

1 puna kašika brašna

1 vezica peršuna

Priprema:

Zagrejati svinjsku mast, pa dodati sitno seckani crni i beli luk, propržiti, a zatim dodati komade isečenog pilećeg mesa, posoliti i pobiberiti, pa uz mešanje pržiti dok se ne zarumeni sa svih strana. Dodati sitno iseckanu papriku, pa naliti sokom od paradajza. Poklopiti, pa na umerenoj vatri kuvati oko 45 minuta, uz povremeno mešanje i nalivanje vrele vode, ako je potrebno. Sjediniti u zasebnoj posudi kiselo mleko, 
hladnu vodu i brašno. Sipati masu u paprikaš i dobro promešati, pa začiniti po ukusu mešavinom začina i biberom. Pustiti da kuva još nekih pet minuta, pa isključiti vatru. Pre služenja dodati sitno seckani peršun.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading