ISKORISTITE OSTATKE Obavezno probajte zapečeni hleb sa belim lukom

Trpeza/ V.V.

08:02

Sezonski recepti 0

Pripremite ukusnu večeru ili doručak za 20 minuta.

ISKORISTITE OSTATKE Obavezno probajte zapečeni hleb sa belim lukom
Shutterstock

Sastojci:

½ hleba

100 g kačkavalja

50 g putera

2 glavice belog luka

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika iseckanog peršuna

Priprema:

Stavite maslac da omekša na sobnoj temperaturi. Beli luk stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom i poprskajte maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni. Kada se ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte. Narendajte kačkavalj i iseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, kačkavalj, so i maslac. Isecite hleb na kriške i svaku krišku premažite ovom smesom. Zapecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 3-4 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading