ISKORISTITE BAJAT OD JUČE Zapečeni hleb sa belim lukom i kačkavaljem, ma prste da poližeš!

Vesna Vukadinović

18:00

Sezonski recepti 0

Ukusan obrok će biti spremani za 20 minuta. Sastojke prilagodite količini starog hleba koji imate.

kulinarski specijaliteti
Shutterstock

Sastojci:

½ hleba

100 g kačkavalja

50 g putera ili margarina

1 glavica belog luka

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika iseckanog peršuna

Priprema:

Stavite puter da omekša na sobnoj temperaturi. Beli luk stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom i poprskajte maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni. Kada se ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte. Narendajte kačkavalj i iseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, kačkavalj, so i puter. Isecite hleb na kriške i svaku krišku premažite ovom smesom. Zapecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 3-4 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading