Naš prolećni favorit: Kremasti slasni RIŽOTO SA PATLIDŽANOM
Kremast i slastan, rižoto od patlidžana oduševiće vas jednostavnošću pripreme, ukusima i svojom bogatom teksturom..

Možda vas zanima:

Ukoliko nemate ideju kako da uskoristite špargle, a voleli biste da ih probate, ovaj PROLEĆNI RIŽOTO je pravi izbor za vas
Izvrstan izbor za ručak ili večeru uz sve popularniju prolećnu namirnicu.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.

Ideja za superbrzo ručak RIŽOTO S TIKVICAMA ali na jednu stvar u toku pripreme morate obratiti pažnju da ne bi bio gnjecav
Kad pravite rižoto, štos je u tome da dolivate supu ili vodu kutlaču po kutlaču a ne odjednom.

NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.
Rižoto s patlidžanom
Sastojci:
2 patlidžana
1 glavica luka
2 kašike krupne morske soli
3 čena belog luka
2 kašike peršuna
80 ml maslinovog ulja
50 g putera
350 g pirinča
1 l supe od kocke
1 kašičica mlevene paprike
parmezan
so
Priprema:
Operite patlidžan i iseckajte ih na kocke. Posolite ih i ostavite da odstoje oko pola sata kako bi se iz njih izvukao višak vode. Prodinstajte luk, ostavite da požuti, pa dodajte beli luk, pa dodajte patlidžane i ostavite da se dinstaju dok ne omekšaju. Dodajte pirinač, pecite ga 2 minuta uz mešanje. Dodajte 125 ml temeljca odjednom, mešajući dok se ne upije. Kada je pirinač omekšao dodajte puter i parmezan, pa poslužite topao.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)