Naš prolećni favorit: Kremasti slasni RIŽOTO SA PATLIDŽANOM
Kremast i slastan, rižoto od patlidžana oduševiće vas jednostavnošću pripreme, ukusima i svojom bogatom teksturom..
Rižoto s patlidžanom
Sastojci:
2 patlidžana
1 glavica luka
2 kašike krupne morske soli
3 čena belog luka
2 kašike peršuna
80 ml maslinovog ulja
50 g putera
350 g pirinča
1 l supe od kocke
1 kašičica mlevene paprike
parmezan
so
Priprema:
Operite patlidžan i iseckajte ih na kocke. Posolite ih i ostavite da odstoje oko pola sata kako bi se iz njih izvukao višak vode. Prodinstajte luk, ostavite da požuti, pa dodajte beli luk, pa dodajte patlidžane i ostavite da se dinstaju dok ne omekšaju. Dodajte pirinač, pecite ga 2 minuta uz mešanje. Dodajte 125 ml temeljca odjednom, mešajući dok se ne upije. Kada je pirinač omekšao dodajte puter i parmezan, pa poslužite topao.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Ukoliko nemate ideju kako da uskoristite špargle, a voleli biste da ih probate, ovaj PROLEĆNI RIŽOTO je pravi izbor za vas
Izvrstan izbor za ručak ili večeru uz sve popularniju prolećnu namirnicu.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
Ideja za superbrzo ručak RIŽOTO S TIKVICAMA ali na jednu stvar u toku pripreme morate obratiti pažnju da ne bi bio gnjecav
Kad pravite rižoto, štos je u tome da dolivate supu ili vodu kutlaču po kutlaču a ne odjednom.
NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
Komentari (0)