Kremasti rižoto s bundevom za koji će vam trebati tek nekoliko sastojaka
Italijansko jelo staro vekovima obogatite namirnicom koja asocira na zimu - lako i brzo.
Kremasti rižoto s bundevom
Sastojci:
1.5 l pilećeg ili povrtnog temeljca
400 g pririnla
200 g butternut bundeve
1 crni luk
2 čena belog luka
3 žlice maslinovog ulja
200 ml bijelog vina
3 žlice maslaca
muškatni oraščić
parmezan
so, biber
Priprema:
Operite pirinač i ostavite sa strane. Bundevu oljuštite, iseckajte na kockice, začinite maslinovim uljem, solju i biberom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni 20 minuta. Crni i beli luk iseckajte i kratko prodinstajte na ulju dok ne postanu staklasti. Zatim im dodajte pirinač, a kada pirinač postane staklast i zamiriše, ulijte vino. Ostavite da se krčka nekoliko minuta, dok tečnost ne ispari. Polako sipajte bujon, mešajte i pustite da se kuva dok tečnost ne ispari, pa ponovite postupak dok pirinač ne omekša. Deo pečene bundeve stavite sa strane, a ostatak izgnječite i dodajte u pirinač. Kada je pirinač gotov, dodajte tri kašike putera i začine. Sve dobro izmešajte. Po želji pospite parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
Ukoliko nemate ideju kako da uskoristite špargle, a voleli biste da ih probate, ovaj PROLEĆNI RIŽOTO je pravi izbor za vas
Izvrstan izbor za ručak ili večeru uz sve popularniju prolećnu namirnicu.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
Ideja za superbrzo ručak RIŽOTO S TIKVICAMA ali na jednu stvar u toku pripreme morate obratiti pažnju da ne bi bio gnjecav
Kad pravite rižoto, štos je u tome da dolivate supu ili vodu kutlaču po kutlaču a ne odjednom.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)