Kremasti rižoto s bundevom za koji će vam trebati tek nekoliko sastojaka

alo.rs/I. V.

16:00

Sezonski recepti 0

Italijansko jelo staro vekovima obogatite namirnicom koja asocira na zimu - lako i brzo.

Rižoto
Shutterstock

 

Kremasti rižoto s bundevom

Sastojci:

1.5 l pilećeg ili povrtnog temeljca

400 g pririnla

200 g butternut bundeve

1 crni luk

2 čena belog luka

3 žlice maslinovog ulja

200 ml bijelog vina

3 žlice maslaca

muškatni oraščić

parmezan

so, biber

Priprema:

Operite pirinač i ostavite sa strane. Bundevu oljuštite, iseckajte na kockice, začinite maslinovim uljem, solju i biberom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni 20 minuta. Crni i beli luk iseckajte i kratko prodinstajte na ulju dok ne postanu staklasti. Zatim im dodajte pirinač, a kada pirinač postane staklast i zamiriše, ulijte vino. Ostavite da se krčka nekoliko minuta, dok tečnost ne ispari. Polako sipajte bujon, mešajte i pustite da se kuva dok tečnost ne ispari, pa ponovite postupak dok pirinač ne omekša. Deo pečene bundeve stavite sa strane, a ostatak izgnječite i dodajte u pirinač. Kada je pirinač gotov, dodajte tri kašike putera i začine. Sve dobro izmešajte. Po želji pospite parmezanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading