NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način

Alo.rs

16:31

Sezonski recepti 0

Daje specifičan ukus.

NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
unsplash.com

Rižoto sa svinjetinom i povrćem

Sastojci:

200 g svinjetine

3 kašike aćeta balzamika

3 kašičice ruzmarina

so, biber

sok od limuna 

2 šoljice bujona od povrća

maslinovo ulje

1 crni luk

3 čena belog luka

prstohvat slatke paprike

1 šoljica pirinča

200 g tikvica

parmezan

1 kašika putera

Priprema:

Pomešajte ruzmarin, naseckani beli luk, pola šoljice maslinovog ulja i malo aćeta balzamika. Posolite, pobiberite, te ulijte limunov sok. Prelijte preko mesa i marinirajte bar sat vremena ili, još bolje, tokom noći. Na vrelom ulju pržite marinirano meso naseckano na kockice. Izvadite, pa začinite. U isti tiganj dodajte još ulja pa pržite sitno seckani crni luk. Kad postane staklast, dodajte sitno seckani beli luk, promešajte, pa uspite pirinač. Začinite solju, biberom i paprikom u prahu. Ugrejte bujon pa dodajte pola šoljice u pirinač. Kad ispari, ponavljajte postupak dok ne potrošite sav bujon. Dodajte naseckane tikvice i puter. Ako je potrebno, dodajte još malo soli i bibera. Na kraju dodajte meso i pospite rendanim kačkavaljem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading