NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.
Rižoto sa svinjetinom i povrćem
Sastojci:
200 g svinjetine
3 kašike aćeta balzamika
3 kašičice ruzmarina
so, biber
sok od limuna
2 šoljice bujona od povrća
maslinovo ulje
1 crni luk
3 čena belog luka
prstohvat slatke paprike
1 šoljica pirinča
200 g tikvica
parmezan
1 kašika putera
Priprema:
Pomešajte ruzmarin, naseckani beli luk, pola šoljice maslinovog ulja i malo aćeta balzamika. Posolite, pobiberite, te ulijte limunov sok. Prelijte preko mesa i marinirajte bar sat vremena ili, još bolje, tokom noći. Na vrelom ulju pržite marinirano meso naseckano na kockice. Izvadite, pa začinite. U isti tiganj dodajte još ulja pa pržite sitno seckani crni luk. Kad postane staklast, dodajte sitno seckani beli luk, promešajte, pa uspite pirinač. Začinite solju, biberom i paprikom u prahu. Ugrejte bujon pa dodajte pola šoljice u pirinač. Kad ispari, ponavljajte postupak dok ne potrošite sav bujon. Dodajte naseckane tikvice i puter. Ako je potrebno, dodajte još malo soli i bibera. Na kraju dodajte meso i pospite rendanim kačkavaljem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVA RADOST U TANJIRU Rižoto od cvekle oduševiće vas ukusom
Nešto potpuno neobično.
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
IDEALNO ZA VEGETARIJANCE Čarobno jelo koje može biti i glavni obrok i prilog
Nije teška njegova priprema.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)