NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.
Rižoto sa svinjetinom i povrćem
Sastojci:
200 g svinjetine
3 kašike aćeta balzamika
3 kašičice ruzmarina
so, biber
sok od limuna
2 šoljice bujona od povrća
maslinovo ulje
1 crni luk
3 čena belog luka
prstohvat slatke paprike
1 šoljica pirinča
200 g tikvica
parmezan
1 kašika putera
Priprema:
Pomešajte ruzmarin, naseckani beli luk, pola šoljice maslinovog ulja i malo aćeta balzamika. Posolite, pobiberite, te ulijte limunov sok. Prelijte preko mesa i marinirajte bar sat vremena ili, još bolje, tokom noći. Na vrelom ulju pržite marinirano meso naseckano na kockice. Izvadite, pa začinite. U isti tiganj dodajte još ulja pa pržite sitno seckani crni luk. Kad postane staklast, dodajte sitno seckani beli luk, promešajte, pa uspite pirinač. Začinite solju, biberom i paprikom u prahu. Ugrejte bujon pa dodajte pola šoljice u pirinač. Kad ispari, ponavljajte postupak dok ne potrošite sav bujon. Dodajte naseckane tikvice i puter. Ako je potrebno, dodajte još malo soli i bibera. Na kraju dodajte meso i pospite rendanim kačkavaljem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVA RADOST U TANJIRU Rižoto od cvekle oduševiće vas ukusom
Nešto potpuno neobično.
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
IDEALNO ZA VEGETARIJANCE Čarobno jelo koje može biti i glavni obrok i prilog
Nije teška njegova priprema.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)