Ideja za superbrzo ručak RIŽOTO S TIKVICAMA ali na jednu stvar u toku pripreme morate obratiti pažnju da ne bi bio gnjecav

alo.rs

17:00

Sezonski recepti 0

Kad pravite rižoto, štos je u tome da dolivate supu ili vodu kutlaču po kutlaču a ne odjednom.

Ideja za superbrzo ručak RIŽOTO S TIKVICAMA ali na jednu stvar u toku pripreme morate obratiti pažnju da ne bi bio gnjecav
Shutterstock

 

Rižoto s tikvicama i pavlakom

Sastojci:

3 male tikvice 

1/2 glavice crnog luka

1 čen belog luka

300 g arborio pirinča

800 g povrćne supe

100 ml pavlake

2 kašike putera

1/2 veze peršuna

2 kašike maslinovog ulja

so, biber

Priprema:

Na zagrejanom ulju pržite tikvice isečene na kockice, seckani crni i beli luk. Kad tikvice malo omekšaju, posle 5 minuta, dodajte pirinač i začine. Ulijte 300 ml psuper. Kuvajte pirinač 15 minuta, povremeno mešajući i postepeno dolivajući supu. Kada je pirinač skuvan, umešajte puter i pavlaku pa sve dobro izmešajte. Poslužite odmah sa sveže rendanim parmezanom i svežim peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading