Ideja za superbrzo ručak RIŽOTO S TIKVICAMA ali na jednu stvar u toku pripreme morate obratiti pažnju da ne bi bio gnjecav
Kad pravite rižoto, štos je u tome da dolivate supu ili vodu kutlaču po kutlaču a ne odjednom.
Rižoto s tikvicama i pavlakom
Sastojci:
3 male tikvice
1/2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
300 g arborio pirinča
800 g povrćne supe
100 ml pavlake
2 kašike putera
1/2 veze peršuna
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju pržite tikvice isečene na kockice, seckani crni i beli luk. Kad tikvice malo omekšaju, posle 5 minuta, dodajte pirinač i začine. Ulijte 300 ml psuper. Kuvajte pirinač 15 minuta, povremeno mešajući i postepeno dolivajući supu. Kada je pirinač skuvan, umešajte puter i pavlaku pa sve dobro izmešajte. Poslužite odmah sa sveže rendanim parmezanom i svežim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Ukoliko nemate ideju kako da uskoristite špargle, a voleli biste da ih probate, ovaj PROLEĆNI RIŽOTO je pravi izbor za vas
Izvrstan izbor za ručak ili večeru uz sve popularniju prolećnu namirnicu.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
Naš prolećni favorit: Kremasti slasni RIŽOTO SA PATLIDŽANOM
Kremast i slastan, rižoto od patlidžana oduševiće vas jednostavnošću pripreme, ukusima i svojom bogatom teksturom..
NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)