Ukoliko nemate ideju kako da uskoristite špargle, a voleli biste da ih probate, ovaj PROLEĆNI RIŽOTO je pravi izbor za vas
Izvrstan izbor za ručak ili večeru uz sve popularniju prolećnu namirnicu.

Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.

Ideja za superbrzo ručak RIŽOTO S TIKVICAMA ali na jednu stvar u toku pripreme morate obratiti pažnju da ne bi bio gnjecav
Kad pravite rižoto, štos je u tome da dolivate supu ili vodu kutlaču po kutlaču a ne odjednom.

Naš prolećni favorit: Kremasti slasni RIŽOTO SA PATLIDŽANOM
Kremast i slastan, rižoto od patlidžana oduševiće vas jednostavnošću pripreme, ukusima i svojom bogatom teksturom..

NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.
Prolećni rižoto sa šparglama
Sastojci:
50 ml maslinovog ulja
100 g mladog crnog luka
1 veza špargle
240 g pirinča dugog zrna
2 dl belog vina
1 veza peršuna
40 g parmezana
250 ml pavlake za kuvanje
so, sveže mleveni biber
Priprema:
Operite špargle. Koristite samo mekane vrhove, deblje vrhove možete kuvati posebno i dodati ih kasnije. Crni luk sitno iseckati i prodinstati zajedno sa šparglama na zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte pirinač, mešajte ga drvenom kašikom uz često dolivanje belog vina. Začinite po ukususolju, biberom i seckanim peršunom. Po želji dodajte malo pavlake za kuvanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)