Ukoliko nemate ideju kako da uskoristite špargle, a voleli biste da ih probate, ovaj PROLEĆNI RIŽOTO je pravi izbor za vas

alo.rs

22:00

Sezonski recepti 0

Izvrstan izbor za ručak ili večeru uz sve popularniju prolećnu namirnicu.

Ukoliko nemate ideju kako da uskoristite špargle, a voleli biste da ih probate, ovaj PROLEĆNI RIŽOTO je pravi izbor za vas
Shutterstock

 

Prolećni rižoto sa šparglama

Sastojci: 

50 ml maslinovog ulja

100 g mladog crnog luka

1 veza špargle

240 g pirinča dugog zrna

2 dl belog vina

1 veza peršuna

40 g parmezana

250 ml pavlake za kuvanje

so, sveže mleveni biber

Priprema:

Operite špargle. Koristite samo mekane vrhove, deblje vrhove možete kuvati posebno i dodati ih kasnije. Crni luk sitno iseckati i prodinstati zajedno sa šparglama na zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte pirinač, mešajte ga drvenom kašikom uz često dolivanje belog vina. Začinite po ukususolju, biberom i seckanim peršunom. Po želji dodajte malo pavlake za kuvanje.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading