Ukoliko nemate ideju kako da uskoristite špargle, a voleli biste da ih probate, ovaj PROLEĆNI RIŽOTO je pravi izbor za vas
Izvrstan izbor za ručak ili večeru uz sve popularniju prolećnu namirnicu.
Prolećni rižoto sa šparglama
Sastojci:
50 ml maslinovog ulja
100 g mladog crnog luka
1 veza špargle
240 g pirinča dugog zrna
2 dl belog vina
1 veza peršuna
40 g parmezana
250 ml pavlake za kuvanje
so, sveže mleveni biber
Priprema:
Operite špargle. Koristite samo mekane vrhove, deblje vrhove možete kuvati posebno i dodati ih kasnije. Crni luk sitno iseckati i prodinstati zajedno sa šparglama na zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte pirinač, mešajte ga drvenom kašikom uz često dolivanje belog vina. Začinite po ukususolju, biberom i seckanim peršunom. Po želji dodajte malo pavlake za kuvanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
Ideja za superbrzo ručak RIŽOTO S TIKVICAMA ali na jednu stvar u toku pripreme morate obratiti pažnju da ne bi bio gnjecav
Kad pravite rižoto, štos je u tome da dolivate supu ili vodu kutlaču po kutlaču a ne odjednom.
Naš prolećni favorit: Kremasti slasni RIŽOTO SA PATLIDŽANOM
Kremast i slastan, rižoto od patlidžana oduševiće vas jednostavnošću pripreme, ukusima i svojom bogatom teksturom..
NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)