Ako tražite ukusan i lak recept za hleb, ne tražite dalje! Veknica od povrća je pravi delikates
Hrskava korica i mekana sreduba u kombinaciji sa slanim i blago oštrim ukusima čine ovu veknu apsolutnim pobednikom.
Hleb sa spanaćem i šargarepom
Sastojci:
1 3/4 šolje brašna
1/2 kašičice kvasca
1 kašičica soli
1/2 + 1/3 šolje vode
1/3 šolje čedara
3-4 mladog crnog luka
1-2 šake spanaća
1 šargarepa
2-3 trake slanine
1 šaka maslina
Priprema:
Noć ili jutro pre nego što želite da vaš hleb bude spreman (8-12 sati pre), u činiji pomešajte brašno, kvasac, so i vodu. Testo treba da bude lepljivo i pomalo vlažno. Ako je previše vlažno, dodajte još brašna, ako je previše suvo, dodajte još vode. Pokrijte testo s krpom i ostavite da odstoji 8-12 sati. Kada budete spremni da ispečete veknu, zagrejte rernu na 220 stepeni. Podmažite pleh ili posudu uljem i ostavite na stranu. Pobrašnite dasku za sečenje i prebacite testo na nju. Dodajte mu seckane luk, spanać, šargarepu slaninu i masline. Zatim presavijte testo četiri puta pa ga oblikujte u loptu. Prebacite testo u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 30 minuta pokriveno. Zatim skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta dok ne porumeni i ne postane hrskavo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
DOMAĆA TURŠIJA Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a mnogo zdravija
Odlična za imunitet, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)