Ako tražite ukusan i lak recept za hleb, ne tražite dalje! Veknica od povrća je pravi delikates

alo.rs

09:30

Sezonski recepti 0

Hrskava korica i mekana sreduba u kombinaciji sa slanim i blago oštrim ukusima čine ovu veknu apsolutnim pobednikom.

Ako tražite ukusan i lak recept za hleb, ne tražite dalje! Veknica od povrća je pravi delikates
Shutterstock

 

Hleb sa spanaćem i šargarepom

Sastojci:

1 3/4 šolje brašna

1/2 kašičice kvasca

1 kašičica soli

1/2 + 1/3 šolje vode

1/3 šolje čedara

3-4 mladog crnog luka

1-2 šake spanaća

1 šargarepa

2-3 trake slanine

1 šaka maslina

Priprema:

Noć ili jutro pre nego što želite da vaš hleb bude spreman (8-12 sati pre), u činiji pomešajte brašno, kvasac, so i vodu. Testo treba da bude lepljivo i pomalo vlažno. Ako je previše vlažno, dodajte još brašna, ako je previše suvo, dodajte još vode. Pokrijte testo s krpom i ostavite da odstoji 8-12 sati. Kada budete spremni da ispečete veknu, zagrejte rernu na 220 stepeni. Podmažite pleh ili posudu uljem i ostavite na stranu. Pobrašnite dasku za sečenje i prebacite testo na nju. Dodajte mu seckane luk, spanać, šargarepu slaninu i masline. Zatim presavijte testo četiri puta pa ga oblikujte u loptu. Prebacite testo u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni  30 minuta pokriveno. Zatim skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta dok ne porumeni i ne postane hrskavo.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading