Ako tražite ukusan i lak recept za hleb, ne tražite dalje! Veknica od povrća je pravi delikates
Hrskava korica i mekana sreduba u kombinaciji sa slanim i blago oštrim ukusima čine ovu veknu apsolutnim pobednikom.
Hleb sa spanaćem i šargarepom
Sastojci:
1 3/4 šolje brašna
1/2 kašičice kvasca
1 kašičica soli
1/2 + 1/3 šolje vode
1/3 šolje čedara
3-4 mladog crnog luka
1-2 šake spanaća
1 šargarepa
2-3 trake slanine
1 šaka maslina
Priprema:
Noć ili jutro pre nego što želite da vaš hleb bude spreman (8-12 sati pre), u činiji pomešajte brašno, kvasac, so i vodu. Testo treba da bude lepljivo i pomalo vlažno. Ako je previše vlažno, dodajte još brašna, ako je previše suvo, dodajte još vode. Pokrijte testo s krpom i ostavite da odstoji 8-12 sati. Kada budete spremni da ispečete veknu, zagrejte rernu na 220 stepeni. Podmažite pleh ili posudu uljem i ostavite na stranu. Pobrašnite dasku za sečenje i prebacite testo na nju. Dodajte mu seckane luk, spanać, šargarepu slaninu i masline. Zatim presavijte testo četiri puta pa ga oblikujte u loptu. Prebacite testo u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 30 minuta pokriveno. Zatim skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta dok ne porumeni i ne postane hrskavo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)