FANTASTIČNO JELO Pohovana paprika punjena kačkavaljem, niko ne može da joj odoli!

Trpeza/ V.V.

13:00

Sezonski recepti 0

Paprike spremljene na ovaj način mogu da se jedu i tople i hladne, kao prilog ili glavno jelo.

FANTASTIČNO JELO Pohovana paprika punjena kačkavaljem, niko ne može da joj odoli!
Shutterstock

Sastojci:

10 pečenih paprika

100 g trapista

2 jaja

Brašno

prezle

ulje, so

Priprema:

Ako imate sveže paprike, ispecite ih u rerni i oljuštite kada se prohlade. Posolite ih i u njih ubacite po nekoliko štapića kačakavalja. Po potrebi na vrhu je zatvorite čačkalicom. Uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezle. Kraj na kome je paprika zatvorena još jednom umočite u jaje pa u prezle i pržite u zagrejanom ulju na jačoj temperaturi. Potrebno je samo da se isprže jaja, a kačkavalja da počne da se topi.

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading