FANTASTIČNO JELO Pohovana paprika punjena kačkavaljem, niko ne može da joj odoli!
Paprike spremljene na ovaj način mogu da se jedu i tople i hladne, kao prilog ili glavno jelo.
Sastojci:
10 pečenih paprika
100 g trapista
2 jaja
Brašno
prezle
ulje, so
Priprema:
Ako imate sveže paprike, ispecite ih u rerni i oljuštite kada se prohlade. Posolite ih i u njih ubacite po nekoliko štapića kačakavalja. Po potrebi na vrhu je zatvorite čačkalicom. Uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezle. Kraj na kome je paprika zatvorena još jednom umočite u jaje pa u prezle i pržite u zagrejanom ulju na jačoj temperaturi. Potrebno je samo da se isprže jaja, a kačkavalja da počne da se topi.
Možda vas zanima:
NE MORA DA BUDE SLATKA Slana štrudla sa spanaćem i sirom, odlična za večeru ili doručak
Mekano testo punjeno ukusnim nadevom.
VRHUNSKO PREDJELO Pohovani kačkavalj, spolja krckav, a unutra se topi kao sladoled
Pohovani kačkavalj je najukusniji kada se jede uz tartar sos.
FANTASTIČAN UKUS Pohovane paprike punjene sirom su uvek dobar izbor
Poslužite kao toplo predjelo ili prilog.
HRSKAVE BRUSKETE SA PARADAJZOM I BOSILJKOM Super zakuska za veče sa partnerom
Bruskete se brzo prave, a ukus je fenomenalan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)