VRHUNSKO PREDJELO Pohovani kačkavalj, spolja krckav, a unutra se topi kao sladoled
Pohovani kačkavalj je najukusniji kada se jede uz tartar sos.
Sastojci:
200 g kačkavalja (gaude ili trapista)
1 jaje
3 kašike brašna
4 kašika prezli
Priprema:
Kačkavalj iseći na željeni oblik (štapiće, kvadratiće). U posebne tanjire staviti hladnu vodu, brašno, umućeno jaje i prezle. Svaki komad kačkavalja uvaljati prvo u hladnu vodu, zatim u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezlu. Staviti u frižider 1 sat ili u zamrzivač 20 minuta. Pržiti tek izvađen iz zamrzivača u vrelom ulju kratko sa obe strane, tek da porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NE MORA DA BUDE SLATKA Slana štrudla sa spanaćem i sirom, odlična za večeru ili doručak
Mekano testo punjeno ukusnim nadevom.
HRSKAVE BRUSKETE SA PARADAJZOM I BOSILJKOM Super zakuska za veče sa partnerom
Bruskete se brzo prave, a ukus je fenomenalan.
POHOVANI KAČKAVALJ Super ide uz razna jela, a ovaj trik mu daje savršenu sočnost
Pre pripreme stavite kačkavalj sat vremena u zamrzivač.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)