VRHUNSKO PREDJELO Pohovani kačkavalj, spolja krckav, a unutra se topi kao sladoled

Trpeza/ V.V.

19:00

Sezonski recepti 0

Pohovani kačkavalj je najukusniji kada se jede uz tartar sos.

VRHUNSKO PREDJELO Pohovani kačkavalj, spolja krckav, a unutra se topi kao sladoled
Shutterstock

Sastojci:

200 g kačkavalja (gaude ili trapista)

1 jaje

3 kašike brašna

4 kašika prezli

Priprema:

Kačkavalj iseći na željeni oblik (štapiće, kvadratiće). U posebne tanjire staviti hladnu vodu, brašno, umućeno jaje i prezle. Svaki komad kačkavalja uvaljati prvo u hladnu vodu, zatim u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezlu. Staviti u frižider 1 sat ili u zamrzivač 20 minuta. Pržiti tek izvađen iz zamrzivača u vrelom ulju kratko sa obe strane, tek da porumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading