VRHUNSKO PREDJELO Pohovani kačkavalj, spolja krckav, a unutra se topi kao sladoled
Pohovani kačkavalj je najukusniji kada se jede uz tartar sos.
Sastojci:
200 g kačkavalja (gaude ili trapista)
1 jaje
3 kašike brašna
4 kašika prezli
Priprema:
Kačkavalj iseći na željeni oblik (štapiće, kvadratiće). U posebne tanjire staviti hladnu vodu, brašno, umućeno jaje i prezle. Svaki komad kačkavalja uvaljati prvo u hladnu vodu, zatim u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezlu. Staviti u frižider 1 sat ili u zamrzivač 20 minuta. Pržiti tek izvađen iz zamrzivača u vrelom ulju kratko sa obe strane, tek da porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NE MORA DA BUDE SLATKA Slana štrudla sa spanaćem i sirom, odlična za večeru ili doručak
Mekano testo punjeno ukusnim nadevom.
HRSKAVE BRUSKETE SA PARADAJZOM I BOSILJKOM Super zakuska za veče sa partnerom
Bruskete se brzo prave, a ukus je fenomenalan.
UŠTIPCI SA JOGURTOM Najbrži i najjednostavniji koje ste do sada probali
Dobićete punu činiju mekih loptica koje će deca obožavati.
MAFINI Fenomenalni zalogajčići nestaće sa stola odmah
Idealni kada navrate nenajavljeni gosti, a osvojiće i one koji ne vole mafine.
URADITE OVO I PALAČINKE ĆE BITI VAZDUŠASTE Neće imati grudvice niti se cepati
Efikasni saveti pomoćiće da dobijete idealno testo za palačinke.
CARSKA PITA Fenomenalan predlog za doručak ili večeru, a držaće dugo sitim
Slasna pita raspametiće i one izbirljive.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)