RUČAK OD 2 NAMIRNICE Kemasti krompir sa slaninom zapečen u rerni
Jelo koje ćete imati za dva dana.
Sastojci:
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 jaje
200 g slanine
1 čaša kisele pavlake
So, mleveni biber, peršun
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite i isecite na kolutove. Luk isecite na kriške, šargarepu na kolutove, a slaninu na tanke šnite. Dno pleha premažite uljem i poređajte krompira. Preko ređajte sa jednog kraja pleha ka drugom red krompira, red luka i šargarepe, red slanine, i tako redom dok sve ne utrošite. Jaje umutite sa pavlakom i prelijte krompir. Odozgo naseckajte malo peršuna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok krompir ne omekša i odozgo postane hrskav.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO OD KROMPIRA Liči na musaku, ali mnogo je jednostavnije, a ukus mu je božanstven
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
JEFTINO JELO Zapečeni krompir sa slaninom, ukusan obrok za dva dana
Jelo od slanine i krompira može da se jede i sutradan za ručak, odlično je kada se podgreje.
VEČERA ZA 30 MINUTA Krompir iz rerne posut susamom i mlevenom paprikom, neverovatno je ukusan
Uz dodatak sira ili sezonske salate imaćete odličnu večeru.
OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!
Uz ovo jelo poslužite samo sezonsku salatu i lepo ćete se najesti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)