RUČAK OD 2 NAMIRNICE Kemasti krompir sa slaninom zapečen u rerni

Trpeza/ V.V.

18:00

Sezonski recepti 0

Jelo koje ćete imati za dva dana.

krompir
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

2 glavice crnog luka

1 šargarepa

1 jaje

200 g slanine

1 čaša kisele pavlake

So, mleveni biber, peršun

Priprema:

Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite i isecite na kolutove. Luk isecite na kriške, šargarepu na kolutove, a slaninu na tanke šnite. Dno pleha premažite uljem i poređajte krompira. Preko ređajte sa jednog kraja pleha ka drugom red krompira, red luka i šargarepe, red slanine, i tako redom dok sve ne utrošite. Jaje umutite sa pavlakom i prelijte krompir. Odozgo naseckajte malo peršuna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok krompir ne omekša i odozgo postane hrskav.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading