RUČAK IZ RERNE Spiralni mladi krompirići sa slaninom, svi će tražiti duplu porciju
Ručak od kojeg će se najesti lepo cela porodica
Sastojci:
1 kg mladog krompira
5 kašika maslinovog ulja
5 čena belog luka
100 g slanine
30 g istopljenog putera
2 kašičice timijana
1 kašičica ruzmarina
So, biber
Priprema:
Ukoliko je potrebno, krompir oljuštite, isecite na kolutove debljine 0,5 cm. Beli luk sitno iseckajte, a slaninu isecite na kockice. U krompir dodajte tri kašike maslinovog ulja, so, biber, timijan, ruzmarin I beli luk i promešajte. Okruglu tepsiju podmažite ostatkom maslinovog ulja i u krug uz ivicu poređajte krompir, počevši od većih komada. Spiralno slažite kolutove, a najmanje stavite u sredinu. Slaninu utisnite između krompira. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite pola sata. Izvadite iz rerne I prelijte istopljenim puterom. Pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVO SVI OBOŽAVAJU! Čamci od krompira punjeni mesom i zapečeni u rerni
Odlično je posluženje i za goste, jer dekorativno izgleda.
JELO ZA MALO PARA Brzo, pikantno, a sprema se od omiljene namirnice!
Pečeni krompir sa susamom može da se jede kao obrok ili da se posluži kao prilog uz meso.
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
JELO OD KROMPIRA Liči na musaku, ali mnogo je jednostavnije, a ukus mu je božanstven
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)