PROJA OD PALENTE Mekana i ukusna, ne možeš da prestaneš da jedeš!
Doručak koji se brzo pravi, a odlično zasiti.
Sastojci:
3 jajeta
3 čaše palente
1 čaša jogurta
1 čaša brašna
1 čaša kisele vode
1/2 čaše ulja
250 g sira
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja pa dodati jogurt i još malo mutiti. Dodati palentu, prašak za pecivo, brašno. Preko sipati kiselu vodu i ulje, pa izmešati kašikom da se smesa izjednači. Dodati 200 grama usitnjenog sira. Smesu sipati u podmazan pleh i odozgo pobacati ostatak sira. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i kada se zapeče smanjiti na 150 stepeni i peći dok proja ne dobije smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PROJA S MERAMA NA ČAŠE Jeftina je, lako se pravi i već za pola sata je na stolu!
Ova proja će uspeti i neiskusnim domaćicama.
NAJBOLJI DORUČAK Bakina proja sa zeljem, jeftina je, brzo se napravi, a ukus nezaboravan!
Doručak će biti na stolu za pola sata.
IZ BAKINOG KUVARA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršen obrok za sve generacije
Može da bude brz doručak ili večera.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)