PROJA SA SIROM Na njoj su odrasle generacije u našoj zemlji
Jednostavno se pravi, ukusna je i odlično zasiti.
Sastojci:
2 jajeta
1 čaša jogurta
3 čaše (od jogurta) kukuruznog brašna
1/2 čaše belog brašna
1/3 čaše ulja
1 čaša kisele vode
1 kesica praška za pecivo
200 g izmrvljenog sira
1 kašičica soli
Priprema:
Umutiti jaja viljuškom. Dodati jogurt, sjediniti, pa sipati obe vrste brašna, prašak za pecivo i so po ukusu. Zatim dodati i ulje i kiselu vodu. Sjediniti varjačom i umešati sir. Sipati u podmazanu tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Proverite vrhom noža ili čačkalicom da li je proja pečena unutra.
Možda vas zanima:
NAJBOLJE SU DOMAĆE Projice sa ajvarom koje svima uspevaju!
Jednostavan recept koji se brzo pravi.
GOTOVO ZA 25 MINUTA, A ZAISTNO I LAGANO ZA DORUČAK Recept za jutarnju proju koja se pravi očas posla + momentalno se topi u ustima
Brza je, jednostavna i zasitna – odlična ako nemate vremena za dugotrajno spremanje doručka.
PROJA S MERAMA NA ČAŠE Jeftina je, lako se pravi i već za pola sata je na stolu!
Ova proja će uspeti i neiskusnim domaćicama.
NAJBOLJI DORUČAK Bakina proja sa zeljem, jeftina je, brzo se napravi, a ukus nezaboravan!
Doručak će biti na stolu za pola sata.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)