NEMA KO OVO NE VOLI! Krompir sa dve vrste luka i mirišljavim začinom
Aromatični krompir može da se jede kao obrok ili kao prilog uz meso i ribu.
Sastojci:
600 g krompira
2 glavice crnog luka
5 čenova belog luka
1 sveža paprika
1 kašičica suve majčine dušice
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na manje komade. Posolite i pržite na zagrejanom ulju. Očišćen crni luk isecite na kriške i dodajte krompiru zajedno sa oljuštenim, ali celim čenovima belog luka. Povremeno promešajte. Kad je krompir skoro gotov, dodajte isečenu papriku i majčinu dušicu po ukusu. Još malo prodinstajte i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..
ISKORISTITE KROMPIR OD JUČE Napravite ukusne pljeskavice od pirea i kobasice
Ako vam ostane posle ručka malo pirea ili kuvanog krompira, sutradan od njega napravite pljeskavice uz dodatak samo nekoliko sastojaka.
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
ČEŠKE PALAČINKE Prave se brzo od krompira, a pojedu još brže!
Servirajte ih uz pavlaku ili suhomesnate proizvode.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)