ČEŠKE PALAČINKE Prave se brzo od krompira, a pojedu još brže!
Servirajte ih uz pavlaku ili suhomesnate proizvode.

Sastojci:
1 kg krompira
2 jaja
3 čena belog luka
1/3 kašičice suvog majorana
1/3 kašičice suvog peršuna
1 crni luk
1 šolja brašna
so i biber
Priprema:
Luk očistite, beli izgnječite, a crni sitno iseckajte. Krompir oljuštite i narendajte na najsitnije. Iscedite višak vode i pomešajte sa crnim i belim lukom. Dodajte majoran, peršun, posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte jaja i dobro izmešajte da dobijete ujednačenu smesu. Dodajte brašno, izmešajte. Kašikom stavljajte na zagrejano duboko ulje u tiganj i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon boju. Kada stavite u tiganj, kašikom malo pritisnite odozgo i oblikujte mini palačinku.
Možda vas zanima:

JEFTINO JELO, A ODLIČNO! Krompir sa slaninicom je jednostavan obrok, a svi ga obožavaju!
Krompir je omiljena namirnica u našem narodu, a kada se iskombinuje sa slaninom, dobije se savršeno jelo.

RUČAK OD 2 SASTOJKA Mladi krompirići sa parmezanom, kremasti i sočni, prste da poližeš!
Ovako spremljene krompiriće poslužite uz jela od mesa i ribe.

AROMATIČNO I UKUSNO Pire krompir sa crnim lukom ima poseban šmek, obavezno probajte!
Poslužite uz jela od mesa.

RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..

Kuglice sa kokosom: Savršeni slatki zalogaj očas posla
Brzo, ukusno i slatko - ove tri reči su ključne kada na brzaka želimo da spremimo ukusnu poslasticu

Au, što je ovo dobro! Domaći, hrskavi čokoladni raspucanci
Čokladni raspucanci su pravi hit na internetu, a mi imamo originalni recept

Keksići sa limunom: Savršeno osvežavaju i najbolje idu uz čaj
Ovi kolačići idealno se kombinuju sa šoljom toplog čaja ili kafe

IMAM BALDI Turski specijalitet sa zanimljivom istorijskom pričom, a pogodan i za post
Imam baldi je savršeni turski delikates sa dugom tradicijom i zanimljivom istorijskom pričom o nastanku njegovog imena. Naime, legenda kaže da je u porobljenom Konstantinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela. Reč je o punjenom patlidžanu koji se zapeče u rerni. Može da se jede u danima posta jer mu je glavni sastojak povrće. Ovo jelo se jede hladno ili toplo, kao glavno jelo ili predjelo.

ŠPANSKI ĆUROSI SA ČOKOLADNIM SOSOM Spolja hrskavi, a iznutra sočni, prste da poližete
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)