ČEŠKE PALAČINKE Prave se brzo od krompira, a pojedu još brže!

Vesna Vukadinović

18:00

Kulinarski globus 0

Servirajte ih uz pavlaku ili suhomesnate proizvode.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

2 jaja

3 čena belog luka

1/3 kašičice suvog majorana

1/3 kašičice suvog peršuna

1 crni luk

1 šolja brašna

so i biber

Priprema:

Luk očistite, beli izgnječite, a crni sitno iseckajte. Krompir oljuštite i narendajte na najsitnije. Iscedite višak vode i pomešajte sa crnim i belim lukom. Dodajte majoran, peršun, posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte jaja i dobro izmešajte da dobijete ujednačenu smesu. Dodajte brašno, izmešajte. Kašikom stavljajte na zagrejano duboko ulje u tiganj i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon boju. Kada stavite u tiganj, kašikom malo pritisnite odozgo i oblikujte mini palačinku.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading