ČEŠKE PALAČINKE Prave se brzo od krompira, a pojedu još brže!
Servirajte ih uz pavlaku ili suhomesnate proizvode.
Sastojci:
1 kg krompira
2 jaja
3 čena belog luka
1/3 kašičice suvog majorana
1/3 kašičice suvog peršuna
1 crni luk
1 šolja brašna
so i biber
Priprema:
Luk očistite, beli izgnječite, a crni sitno iseckajte. Krompir oljuštite i narendajte na najsitnije. Iscedite višak vode i pomešajte sa crnim i belim lukom. Dodajte majoran, peršun, posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte jaja i dobro izmešajte da dobijete ujednačenu smesu. Dodajte brašno, izmešajte. Kašikom stavljajte na zagrejano duboko ulje u tiganj i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon boju. Kada stavite u tiganj, kašikom malo pritisnite odozgo i oblikujte mini palačinku.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO, A ODLIČNO! Krompir sa slaninicom je jednostavan obrok, a svi ga obožavaju!
Krompir je omiljena namirnica u našem narodu, a kada se iskombinuje sa slaninom, dobije se savršeno jelo.
RUČAK OD 2 SASTOJKA Mladi krompirići sa parmezanom, kremasti i sočni, prste da poližeš!
Ovako spremljene krompiriće poslužite uz jela od mesa i ribe.
AROMATIČNO I UKUSNO Pire krompir sa crnim lukom ima poseban šmek, obavezno probajte!
Poslužite uz jela od mesa.
RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)