ČEŠKE PALAČINKE Prave se brzo od krompira, a pojedu još brže!
Servirajte ih uz pavlaku ili suhomesnate proizvode.

Sastojci:
1 kg krompira
2 jaja
3 čena belog luka
1/3 kašičice suvog majorana
1/3 kašičice suvog peršuna
1 crni luk
1 šolja brašna
so i biber
Priprema:
Luk očistite, beli izgnječite, a crni sitno iseckajte. Krompir oljuštite i narendajte na najsitnije. Iscedite višak vode i pomešajte sa crnim i belim lukom. Dodajte majoran, peršun, posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte jaja i dobro izmešajte da dobijete ujednačenu smesu. Dodajte brašno, izmešajte. Kašikom stavljajte na zagrejano duboko ulje u tiganj i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon boju. Kada stavite u tiganj, kašikom malo pritisnite odozgo i oblikujte mini palačinku.
Komentari (0)