AROMATIČNI RUČAK KOJI OSVAJA Kremasto jelo iz rerne koje će nestati sa tanjira ODMAH!
I deca će sve smazati.
Piletina sa mocarelom
Sastojci:
4 komada pilećih grudi
150 g mocarele
100 g mladog sira
250 g blitve
1 paradajz
2 čena belog luka
3 kašike prezle
maslinovo ulje
so, biber
bosiljak, peršun, origano
Priprema:
Listove blitve kuvajte nekoliko minuta u dubokoj vreloj vodi. Kad je gotovo, procedite, iseckajte blitvu sitno i
podelite na četiri dela. Istucite i istanjite meso, posolite i pobiberite po ukusu. Svaku šniclu premažite kašikom mladog sira, delom blitve i kolutom paradajza, pa uvijte u rolnice i potom premažite maslinovim uljem. U činiji pomešajte prezle i začine po želji i u to uvaljajte rolnice. Pecite oko 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Zatim nakratko izvadite iz rerne, pa na svaku rolnicu stavite krišku mocarele i vratite u pećnicu na još nekoliko minuta da se sir istopi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
RUČAK KOJI JE PO SVEMU NEOBIČAN Napravite piletinu u sosu od pomorandže
Slatko-slani ručak.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
Komentari (0)