RUČAK KOJI JE PO SVEMU NEOBIČAN Napravite piletinu u sosu od pomorandže
Slatko-slani ručak.

Pileći file u sosu od pomorandže
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
AROMATIČNI RUČAK KOJI OSVAJA Kremasto jelo iz rerne koje će nestati sa tanjira ODMAH!
I deca će sve smazati.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
Sastojci:
600 g pilećeg filea
50 ml belog vina
2 pomorandže
2 dl slatke pavlake
1 kašika maslaca
maslinovo ulje
obično ulje
so, biber
Priprema:
Pileći file začinite solju i biberom, te ih na laganoj vatri, na mešavini maslinovog i običnog ulja, propržite sa obe strane, izvadite iz tiganja i stavite na toplo mesto. Pomorandžu ogulite, očistite joj belu kožicu i nasecite na kolute. Na ostatak masnoće od pečenja dodajte maslac i na njemu kratko pržite kolutove narandže. Nalijte sa malo soka od pomorandže, belim vinom i kada sos malo ispari, dolijte slatku pavlaku. Kada sos provri, po potrebi ga začinite sa malo soli i bibera. Pripremljene pileće šnicle stavite na tanjir, pa prelijte
sosom od pomorandže. Uz ovo jelo kao prilog poslužite krokete, pečeni krompir ili kuvano povrće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.

HUMUS NAMAZ Gotov začas, a slasan i ukusan, slaže se uz razna jela
Namaz možete da čuvate do 3 dana u zatvorenoj činiji u frižideru.

UKUSNA KUS KUS SALATA Pikantna i aromatična, osvežiće vas u trenu
Drugačija i ukusna, bićete oduševljeni.

SALATA SA CVEKLOM I JABUKAMA Krepi organizam u trenu, a gotova začas
U sočnom spoju sa orasima, ovakvu salatu do sada niste jeli.

HELJDINA KAŠA SA PIRINČEM Zdrava i ukusna, za savršenu užinu
Pravi se lako , a puna vitamina.
Komentari (0)