PRAVA DOMAĆINSKA Sarma sa suvim rebrima je najbolja, svi traže dodatak!
Mešavina mlevenog mesa i suvih rebara ovoj sarmi daje poseban ukus i miris.
![PRAVA DOMAĆINSKA Sarma sa suvim rebrima je najbolja, svi traže dodatak!](/data/images/2022-03-09/22671_shutterstock-1913487832_f.jpg?timestamp=1676415600)
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
300 g mlevenog mesa po želji
400 g suvih rebara
2 glavice crnog luka
200 g pirinča
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica soli
2 jaja
1 kašika mleve paprike
Priprema:
Odvojte meso od rebara i sitno iseckajte. Dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Stavite kašiku fila na ivicu lista kupusa i uvijte sarmu. Veliku šerpu podmažite uljem, na dno poređajte listove kupusa, pa ređajte sarme jednu do druge. Između njih uglavite kosti rebara i pokrijte sve listovima kupusa. Sipajte vodu da prekrije sarme i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj dodajte mlevenu papriku i kuvajte još desetak minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Sarmice od vinove loze osvojiće vaša čula](/data/images/2023-03-20/49201_makedonska-sarma-653738833_f.jpg)
STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Sarmice od vinove loze osvojiće vaša čula
Lako se prave i uvijaju.
![SVI ĆE VAS POHVALITI! Gurmanska sarma sa suvim rebrima je glavna na slavskoj trpezi](/data/images/2023-05-04/53679_sarma-shutterstock-1235482036_f.jpg)
SVI ĆE VAS POHVALITI! Gurmanska sarma sa suvim rebrima je glavna na slavskoj trpezi
Ovo je još jedan od načina na koji možete napraviti naš omiljeni specijalitet.
![STARINSKI OBROK Lagana musaka od zelja i mesa, najukusnije prolećno jelo](/data/images/2023-05-02/53453_spanac-shutterstock-390015634_f.jpg)
STARINSKI OBROK Lagana musaka od zelja i mesa, najukusnije prolećno jelo
Uz ovo jelo dovoljan je samo još hleb i sezonska salata.
![SUPER RUČAK Piletina sa krompirom u bešamel sosu prosto se topi u ustima](/data/images/2023-04-25/52672_piletina-krompir-shutterstock-248933995_f.jpg)
SUPER RUČAK Piletina sa krompirom u bešamel sosu prosto se topi u ustima
Iznenadite ukućane ovim savršenim jelom.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)