PRAVA DOMAĆINSKA Sarma sa suvim rebrima je najbolja, svi traže dodatak!

Trpeza/ V.V.

10:40

Bakina vanglica 0

Mešavina mlevenog mesa i suvih rebara ovoj sarmi daje poseban ukus i miris.

PRAVA DOMAĆINSKA Sarma sa suvim rebrima je najbolja, svi traže dodatak!
Shutterstock

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

300 g mlevenog mesa po želji

400 g suvih rebara

2 glavice crnog luka

200 g pirinča

1 kašičica mlevenog bibera

1 kašičica soli

2 jaja

1 kašika mleve paprike

Priprema:

Odvojte meso od rebara i sitno iseckajte. Dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Stavite kašiku fila na ivicu lista kupusa i uvijte sarmu. Veliku šerpu podmažite uljem, na dno poređajte listove kupusa, pa ređajte sarme jednu do druge. Između njih uglavite kosti rebara i pokrijte sve listovima kupusa. Sipajte vodu da prekrije sarme i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj dodajte mlevenu papriku i kuvajte još desetak minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading