PRAKTIČAN I UKUSAN RUČAK Svinjski file u NEOBIČNOM sosu je pravi užitak
Prste da poližeš!

Svinjski file u sosu od borovnice
Možda vas zanima:
Sastojci:
1 svinjski file
2 kisele jabuke
1 šaka borovnica
1 šaka ribizli
so i biber
maslinovo ulje
cimet
2 kašike šećera
Priprema:
Svinjski file očistite od žilica i stavite ga u marinadu na jedan sat. Marinada se sastoji od morske soli, bibera, maslinovog ulja i začina po želji. Nakon toga, file pržite sa svih strana da dobije zlatnu boju, zatim ga poklopite, smanjite vatru i ostavite još 10 minuta da se ispeče. Potom ga izvadite iz tiganja i ostavite sa strane poklopljenog sa folijom da ostane topao do serviranja. Jabuke isecite na kriške i izdinstajte na kockici putera dok ne omekšaju, a zatim pospite cimetom. Borovnice i ribizle pomešajte sa šećerom i prokuvajte sa
malo vode kao za džem, a ako želite da vam sos bude gušći, dodajte mu i kašičicu gustina razmućenog u vodi. Servirajte file sa jabukaa, prelijte sosom i dekorišite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.

POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.

KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za prave gurmane
Dodajte sos ili prilog po želji.

MAFINI SA KROMPIROM Drugačiji, a preukusni i uspevaju svima
Služite uz jogurt ili prilog po želji.
Komentari (0)