PRAKTIČAN I UKUSAN RUČAK Svinjski file u NEOBIČNOM sosu je pravi užitak
Prste da poližeš!
Svinjski file u sosu od borovnice
Sastojci:
1 svinjski file
2 kisele jabuke
1 šaka borovnica
1 šaka ribizli
so i biber
maslinovo ulje
cimet
2 kašike šećera
Priprema:
Svinjski file očistite od žilica i stavite ga u marinadu na jedan sat. Marinada se sastoji od morske soli, bibera, maslinovog ulja i začina po želji. Nakon toga, file pržite sa svih strana da dobije zlatnu boju, zatim ga poklopite, smanjite vatru i ostavite još 10 minuta da se ispeče. Potom ga izvadite iz tiganja i ostavite sa strane poklopljenog sa folijom da ostane topao do serviranja. Jabuke isecite na kriške i izdinstajte na kockici putera dok ne omekšaju, a zatim pospite cimetom. Borovnice i ribizle pomešajte sa šećerom i prokuvajte sa
malo vode kao za džem, a ako želite da vam sos bude gušći, dodajte mu i kašičicu gustina razmućenog u vodi. Servirajte file sa jabukaa, prelijte sosom i dekorišite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)