IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince

Alo.rs/B. Paunović

20:00

Zdravi zalogaji 0

Preukusni su.

trpeza
Shutterstock

Riblji ćevapi

Sastojci:

300 g fileta oslića

25 g prosa

50 ml vode

na vrh kašičice belog luka u prahu

na vrh kašičice soli

na vrh kašičice bibera

1/2 veze peršuna

prezle

ulje

Priprema:

Preliti proso dvaput većom količinom vode. Kada provri, kuvati na srednjoj temperaturi desetak minuta, potom skloniti i ostaviti isto toliko da nabubri. Po potrebi dodati još vode da ne zagori. Za to vreme isitniti riblje filete viljuškom, ubaciti u blender sa začinima. Kada se proso ohladi, ubaciti i njega u blender. Na kraju dodati prezle dok se ne dobije gusta smesa za oblikovanje. Vlažnim rukama formirati ćevape i odmah ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Odlagati ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading