BRŽI RUČAK NE MOŽE! Lenja musaka, samo izmešaš sastojke, sipaš u tepsiju i ispečeš!

Trpeza/ V.V.

13:30

Sezonski recepti 0

Ova musaka nema slojeve koje treba da ređate, pa se lako i brzo pravi.

BRŽI RUČAK NE MOŽE! Lenja musaka, samo izmešaš sastojke, sipaš u tepsiju i ispečeš!
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

500 g svinjskog mlevenog mesa

1 manja tikvica

1 crni luk

1 kašičica mlevene paprike

5 kašika soka od paradajza

2 čena belog luka

500 ml vode

Preliv:

1 čaša kisele pavlake (180 ml)

2 jaja

1 kašika brašna

Priprema:

Oljuštene krompir i tikvicu isecite na kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte. Pomešajte mleveno meso, sok od paradajza, mlevenu papriku, vodu, so i biber po ukusu. Dodajte krompir, tikvice i luk, promešajte, sipajte u podmazanu tepsiju i poravnajte. Po potrebi dodajte još vode da cela musaka bude natopljena. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Pomešajte kiselu pavlaku, umućena jaja, brašno, malo soli i prelijte musaku, pa pecite još 15-20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading