BRŽI RUČAK NE MOŽE! Lenja musaka, samo izmešaš sastojke, sipaš u tepsiju i ispečeš!
Ova musaka nema slojeve koje treba da ređate, pa se lako i brzo pravi.
Sastojci:
1 kg krompira
500 g svinjskog mlevenog mesa
1 manja tikvica
1 crni luk
1 kašičica mlevene paprike
5 kašika soka od paradajza
2 čena belog luka
500 ml vode
Preliv:
1 čaša kisele pavlake (180 ml)
2 jaja
1 kašika brašna
Priprema:
Oljuštene krompir i tikvicu isecite na kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte. Pomešajte mleveno meso, sok od paradajza, mlevenu papriku, vodu, so i biber po ukusu. Dodajte krompir, tikvice i luk, promešajte, sipajte u podmazanu tepsiju i poravnajte. Po potrebi dodajte još vode da cela musaka bude natopljena. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Pomešajte kiselu pavlaku, umućena jaja, brašno, malo soli i prelijte musaku, pa pecite još 15-20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NA STOLU JE ZA POLA SATA Neodoljivo mirisni i ukusni špageti sa pesto sosom
Umesto špageta možete koristiti bilo koju drugu vrstu testenine.
LENJA MUSAKA Pravi se mnogo brže od klasične, a ukus uopšte ne zaostaje
Fantastičan ručak za celu porodicu.
JELO OD KROMPIRA Liči na musaku, ali mnogo je jednostavnije, a ukus mu je božanstven
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
IDEJA ZA RUČAK Musaka od spanaća i mesa je preukusna, svi će tražiti dodatak!
Poslužite ovu musaku uz kiselo mleko ili jogurt.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)