BRŽI RUČAK NE MOŽE! Lenja musaka, samo izmešaš sastojke, sipaš u tepsiju i ispečeš!
Ova musaka nema slojeve koje treba da ređate, pa se lako i brzo pravi.
Sastojci:
1 kg krompira
500 g svinjskog mlevenog mesa
1 manja tikvica
1 crni luk
1 kašičica mlevene paprike
5 kašika soka od paradajza
2 čena belog luka
500 ml vode
Preliv:
1 čaša kisele pavlake (180 ml)
2 jaja
1 kašika brašna
Priprema:
Oljuštene krompir i tikvicu isecite na kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte. Pomešajte mleveno meso, sok od paradajza, mlevenu papriku, vodu, so i biber po ukusu. Dodajte krompir, tikvice i luk, promešajte, sipajte u podmazanu tepsiju i poravnajte. Po potrebi dodajte još vode da cela musaka bude natopljena. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Pomešajte kiselu pavlaku, umućena jaja, brašno, malo soli i prelijte musaku, pa pecite još 15-20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NA STOLU JE ZA POLA SATA Neodoljivo mirisni i ukusni špageti sa pesto sosom
Umesto špageta možete koristiti bilo koju drugu vrstu testenine.
LENJA MUSAKA Pravi se mnogo brže od klasične, a ukus uopšte ne zaostaje
Fantastičan ručak za celu porodicu.
JELO OD KROMPIRA Liči na musaku, ali mnogo je jednostavnije, a ukus mu je božanstven
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
IDEJA ZA RUČAK Musaka od spanaća i mesa je preukusna, svi će tražiti dodatak!
Poslužite ovu musaku uz kiselo mleko ili jogurt.
JEDNOSTAVNI RECEPT ZA JAGNJETINU SA GRAŠKOM ZA USKRŠNJU TRPEZU Ovako to pravi čuveni svetski kuvar
Jednostavan recept za savršeno sočno i aromatično jelo, podelio je čuveni kuvar Đenaro Kontaldo.
KAKO SE NAJBOLJE ČISTI APARAT ZA BAKIN KOLAČ Ovo nikako nemojte da radite
Svi vole da jedu bakin kolač, ali problem nastaje kada treba da se čisti. Nekada je dovoljno samo da ga prebrišete ali nikako nemojte to da radite dok je vruć, već sačekajte da se potpuno ohladi.
BRZI KOLAČ Sa mlevenim keksom, nit se kuva, nit se peče, a uspeće i početnicima
Ako volite keks, ovaj kolač ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
GREŠKE KOD PRIPREME KROMPIR SALATE Mnogo utiču na ukus a potkradu se i iskusnim domaćicama
Za dobru krompir salatu neophodno je da krompir bude skuvan kako treba, zato proverite da li pravite neku od narednih grešaka. Ako se raspada i liči na pire, krompir salata neće valjati.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predlog za Uskršnju trpezu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Pravi se lako, a nestaće za stola odmah.
Komentari (0)