IDEJA ZA RUČAK Musaka od spanaća i mesa je preukusna, svi će tražiti dodatak!
Poslužite ovu musaku uz kiselo mleko ili jogurt.

Sastojci:
Možda vas zanima:

OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!
Uz ovo jelo poslužite samo sezonsku salatu i lepo ćete se najesti.

PRAVO PROLEĆNO JELO Musaka od spanaća je lagan obrok koji će zasititi celu porodicu
Prosta je za napraviti.

LENJA MUSAKA Pravi se mnogo brže od klasične, a ukus uopšte ne zaostaje
Fantastičan ručak za celu porodicu.

JELO OD KROMPIRA Liči na musaku, ali mnogo je jednostavnije, a ukus mu je božanstven
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
300 g spanaća
500 g mlevenog mesa
400 ml mleka
4 jaja
2 glavice crnog luka
So, biber
Priprema:
Spanać operite i potopite u provrelu vodu nekoliko minuta. Luk iseckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso, so, biber i kratko dinstajte. Spanać ocedite i pomešajte s mesom. U nauljenu posudu sipajte smesu, izravnajte i prelijte sa polovinom mleka umućenog sa jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta. Izvadite i ponovo prelijte musaku preostalom smesom od jaja i mleka. Pecite još oko pola sata.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.
Komentari (0)