NEODOLJIVO HRSKAVI Zalogajčići od PATLIDŽANA zavoleće svaka mama, spremaće za mališana
Praktično je za užinu.
Punjeni pohovani patlidžan
Možda vas zanima:

FANTASTIČAN RECEPT NA TURSKI NAČIN Punjeni patlidžan idealan je za subotnji ručak
Nije potrebno mnogo sastojaka.

POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
VARIVO NA GRČKI NAČIN Neodoljivo jelo koje će zasititi celu porodicu
Prosto je za napraviti.

MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
Sastojci:
3 srednja patlidžana
10-15 parčeta šunke
10 parčeta polutvrdog sira
3-4 kašike brašna
2 jajeta
prezle
so, biber
1 dl maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Jajima dodajte prstohvat soli i umutite ih, a brašno začinite solju i biberom. U treći tanjir sipajte prezle. Patlidžane isecite na kolutove debljine 1 cm. Uparite po dva susedna koluta patlidžana i napunite ih: na jedan kolut stavite 1/4 parčeta sira, zatim parče šunke, pa još 1/4 sira i preklopite drugim kolutom patlidžana. Svaki sendvič pažljivo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga s malo ulja. Posložite pohovane patlidžane, pokapajte ih ostatkom ulja i ubacite u rernu. Nakon 10 minuta pečenja, izvadite ih preokrenite i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.
Komentari (0)