NEODOLJIVO HRSKAVI Zalogajčići od PATLIDŽANA zavoleće svaka mama, spremaće za mališana

Alo.rs

12:00

Sezonski recepti 0

Praktično je za užinu.

NEODOLJIVO HRSKAVI Zalogajčići od PATLIDŽANA zavoleće svaka mama, spremaće za mališana
Shutterstock

Punjeni pohovani patlidžan

Sastojci:

3 srednja patlidžana

10-15 parčeta šunke

10 parčeta polutvrdog sira

3-4 kašike brašna

2 jajeta

prezle

so, biber

1 dl maslinovog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Jajima dodajte prstohvat soli i umutite ih, a brašno začinite solju i biberom. U treći tanjir sipajte prezle. Patlidžane isecite na kolutove debljine 1 cm. Uparite po dva susedna koluta patlidžana i napunite ih: na jedan kolut stavite 1/4 parčeta sira, zatim parče šunke, pa još 1/4 sira i preklopite drugim kolutom patlidžana. Svaki sendvič pažljivo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga s malo ulja. Posložite pohovane patlidžane, pokapajte ih ostatkom ulja i ubacite u rernu. Nakon 10 minuta pečenja, izvadite ih preokrenite i pecite još 10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading