NEODOLJIVO HRSKAVI Zalogajčići od PATLIDŽANA zavoleće svaka mama, spremaće za mališana
Praktično je za užinu.
Punjeni pohovani patlidžan
Sastojci:
3 srednja patlidžana
10-15 parčeta šunke
10 parčeta polutvrdog sira
3-4 kašike brašna
2 jajeta
prezle
so, biber
1 dl maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Jajima dodajte prstohvat soli i umutite ih, a brašno začinite solju i biberom. U treći tanjir sipajte prezle. Patlidžane isecite na kolutove debljine 1 cm. Uparite po dva susedna koluta patlidžana i napunite ih: na jedan kolut stavite 1/4 parčeta sira, zatim parče šunke, pa još 1/4 sira i preklopite drugim kolutom patlidžana. Svaki sendvič pažljivo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga s malo ulja. Posložite pohovane patlidžane, pokapajte ih ostatkom ulja i ubacite u rernu. Nakon 10 minuta pečenja, izvadite ih preokrenite i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RECEPT NA TURSKI NAČIN Punjeni patlidžan idealan je za subotnji ručak
Nije potrebno mnogo sastojaka.
POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
VARIVO NA GRČKI NAČIN Neodoljivo jelo koje će zasititi celu porodicu
Prosto je za napraviti.
MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)