JEDNOSTAVAN RECEPT ZA UKUSAN RUČAK Smesa je divna, a kad se patlidžan njome napuni - očaraće vas
Svima će se dopasti.
Sastojci:
4 manja plava patlidžana
2 zelene paprike
500 g pirinča
3 i po čaše vode
1 velika glavica crnog luka
500 g mlevenog junećeg mesa
1/2 čaše naseckanog peršuna
1/2 čaše naseckanog mladog luka
2 kašike maslaca
1 kašika soli
1 kašičica bibera
1/2 čaše sirćeta
150 g šećera
1 kašika šafrana
Priprema:
Operite patlidžane i izrežite iz svakog od njih po tanku krišku. Isečene kriške ostavite sa strane. Posolite im unutrašnjost i ostavite da odstoji oko 20 minuta (taj postupak uklanja gorčinu). Potom operite i očistite paprike. Na maslacu propržite luk i ostavite ga sa strane. Meso stavite u posudu, dodajte mu začine, pirinač, peršun, praziluk i proprženi luk, te sve dobro izmešajte. Mesnom smesom napunite patlidžane. Poklopite ih tankim kriškama da meso ne ispada. Napunjene patlidžane poređajte u lonac, dodajte vodu i kuvajte pola sata na srednjoj vatri. Pomešajte sirće, šafran i šećer te ih dodajte u lonac. Kuvajte još pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RECEPT NA TURSKI NAČIN Punjeni patlidžan idealan je za subotnji ručak
Nije potrebno mnogo sastojaka.
POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)