JEDNOSTAVAN RECEPT ZA UKUSAN RUČAK Smesa je divna, a kad se patlidžan njome napuni - očaraće vas
Svima će se dopasti.

Sastojci:
Možda vas zanima:

FANTASTIČAN RECEPT NA TURSKI NAČIN Punjeni patlidžan idealan je za subotnji ručak
Nije potrebno mnogo sastojaka.

POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.

TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
4 manja plava patlidžana
2 zelene paprike
500 g pirinča
3 i po čaše vode
1 velika glavica crnog luka
500 g mlevenog junećeg mesa
1/2 čaše naseckanog peršuna
1/2 čaše naseckanog mladog luka
2 kašike maslaca
1 kašika soli
1 kašičica bibera
1/2 čaše sirćeta
150 g šećera
1 kašika šafrana
Priprema:
Operite patlidžane i izrežite iz svakog od njih po tanku krišku. Isečene kriške ostavite sa strane. Posolite im unutrašnjost i ostavite da odstoji oko 20 minuta (taj postupak uklanja gorčinu). Potom operite i očistite paprike. Na maslacu propržite luk i ostavite ga sa strane. Meso stavite u posudu, dodajte mu začine, pirinač, peršun, praziluk i proprženi luk, te sve dobro izmešajte. Mesnom smesom napunite patlidžane. Poklopite ih tankim kriškama da meso ne ispada. Napunjene patlidžane poređajte u lonac, dodajte vodu i kuvajte pola sata na srednjoj vatri. Pomešajte sirće, šafran i šećer te ih dodajte u lonac. Kuvajte još pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)