JEDNOSTAVAN RECEPT ZA UKUSAN RUČAK Smesa je divna, a kad se patlidžan njome napuni - očaraće vas
Svima će se dopasti.
Sastojci:
4 manja plava patlidžana
2 zelene paprike
500 g pirinča
3 i po čaše vode
1 velika glavica crnog luka
500 g mlevenog junećeg mesa
1/2 čaše naseckanog peršuna
1/2 čaše naseckanog mladog luka
2 kašike maslaca
1 kašika soli
1 kašičica bibera
1/2 čaše sirćeta
150 g šećera
1 kašika šafrana
Priprema:
Operite patlidžane i izrežite iz svakog od njih po tanku krišku. Isečene kriške ostavite sa strane. Posolite im unutrašnjost i ostavite da odstoji oko 20 minuta (taj postupak uklanja gorčinu). Potom operite i očistite paprike. Na maslacu propržite luk i ostavite ga sa strane. Meso stavite u posudu, dodajte mu začine, pirinač, peršun, praziluk i proprženi luk, te sve dobro izmešajte. Mesnom smesom napunite patlidžane. Poklopite ih tankim kriškama da meso ne ispada. Napunjene patlidžane poređajte u lonac, dodajte vodu i kuvajte pola sata na srednjoj vatri. Pomešajte sirće, šafran i šećer te ih dodajte u lonac. Kuvajte još pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RECEPT NA TURSKI NAČIN Punjeni patlidžan idealan je za subotnji ručak
Nije potrebno mnogo sastojaka.
POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)