JEDNOSTAVAN RECEPT ZA UKUSAN RUČAK Smesa je divna, a kad se patlidžan njome napuni - očaraće vas
Svima će se dopasti.
Sastojci:
4 manja plava patlidžana
2 zelene paprike
500 g pirinča
3 i po čaše vode
1 velika glavica crnog luka
500 g mlevenog junećeg mesa
1/2 čaše naseckanog peršuna
1/2 čaše naseckanog mladog luka
2 kašike maslaca
1 kašika soli
1 kašičica bibera
1/2 čaše sirćeta
150 g šećera
1 kašika šafrana
Priprema:
Operite patlidžane i izrežite iz svakog od njih po tanku krišku. Isečene kriške ostavite sa strane. Posolite im unutrašnjost i ostavite da odstoji oko 20 minuta (taj postupak uklanja gorčinu). Potom operite i očistite paprike. Na maslacu propržite luk i ostavite ga sa strane. Meso stavite u posudu, dodajte mu začine, pirinač, peršun, praziluk i proprženi luk, te sve dobro izmešajte. Mesnom smesom napunite patlidžane. Poklopite ih tankim kriškama da meso ne ispada. Napunjene patlidžane poređajte u lonac, dodajte vodu i kuvajte pola sata na srednjoj vatri. Pomešajte sirće, šafran i šećer te ih dodajte u lonac. Kuvajte još pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RECEPT NA TURSKI NAČIN Punjeni patlidžan idealan je za subotnji ručak
Nije potrebno mnogo sastojaka.
POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)