JEDNOSTAVAN RECEPT ZA UKUSAN RUČAK Smesa je divna, a kad se patlidžan njome napuni - očaraće vas

Alo.rs

21:00

Sezonski recepti 0

Svima će se dopasti.

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA UKUSAN RUČAK Smesa je divna, a kad se patlidžan njome napuni - očaraće vas
unsplash.com

Sastojci:

4 manja plava patlidžana

2 zelene paprike

500 g pirinča

3 i po čaše vode

1 velika glavica crnog luka

500 g mlevenog junećeg mesa

1/2 čaše naseckanog peršuna

1/2 čaše naseckanog mladog luka

2 kašike maslaca

1 kašika soli

1 kašičica bibera

1/2 čaše sirćeta

150 g šećera

1 kašika šafrana

Priprema:

Operite patlidžane i izrežite iz svakog od njih po tanku krišku. Isečene kriške ostavite sa strane. Posolite im unutrašnjost i ostavite da odstoji oko 20 minuta (taj postupak uklanja gorčinu). Potom operite i očistite paprike. Na maslacu propržite luk i ostavite ga sa strane. Meso stavite u posudu, dodajte mu začine, pirinač, peršun, praziluk i proprženi luk, te sve dobro izmešajte. Mesnom smesom napunite patlidžane. Poklopite ih tankim kriškama da meso ne ispada. Napunjene patlidžane poređajte u lonac, dodajte vodu i kuvajte pola sata na srednjoj vatri. Pomešajte sirće, šafran i šećer te ih dodajte u lonac. Kuvajte još pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading