MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.

Musaka od patlidžana
Možda vas zanima:

OVO JE LAKO I MOŽE SVAKO Palačinke sa belim lukom praktične i za doručak i za večeru
Proste su za pravljenje.

UKUSAN PREBRANAC NA MAKEDONSKI NAČIN Ne možete mu odoleti
Oduševićete se!

BELA RAPSODIJA Torta koja će vas očarati ukusom, a i izgledom
Tražiće se parče više.

ZDRAVA VERZIJA Palačinke od banane lake za pripremu, a deca će ih obožavati
Kremaste i ukusne.
Sastojci:
2 veća patlidžana
4 krompira
5 jaja
2 glavice crnog luka
500 g mlevenog mesa
1 kašika suvog začina
biber, so
5 dl mleka
1 dl ulja
200 g brašna
Priprema:
Ogulite patlidžan, isecite ga popreko na kolutove, posolite i ostavite da odstoje. Umutite belanca, dodajte
žumanca i svaki list patlidžana uvaljajte u brašno, pa u jaja i pržite. Za nadev ispržite luk, pa dodajte meso i začine. U podmazan pleh ređajte pohovan patlidžan, meso, rendan krompir, meso i patlidžan. Umutite jaja i mleko, prelijte musaku i pecite 40 minuta na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PUNJENO BELO MESO ZA PRAVE GURMANE Slasni ručak koji će obožavati cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

POSNA TOFU PASTA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve druge
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.

Komentari (0)