MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
Musaka od patlidžana
Sastojci:
2 veća patlidžana
4 krompira
5 jaja
2 glavice crnog luka
500 g mlevenog mesa
1 kašika suvog začina
biber, so
5 dl mleka
1 dl ulja
200 g brašna
Priprema:
Ogulite patlidžan, isecite ga popreko na kolutove, posolite i ostavite da odstoje. Umutite belanca, dodajte
žumanca i svaki list patlidžana uvaljajte u brašno, pa u jaja i pržite. Za nadev ispržite luk, pa dodajte meso i začine. U podmazan pleh ređajte pohovan patlidžan, meso, rendan krompir, meso i patlidžan. Umutite jaja i mleko, prelijte musaku i pecite 40 minuta na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVO JE LAKO I MOŽE SVAKO Palačinke sa belim lukom praktične i za doručak i za večeru
Proste su za pravljenje.
UKUSAN PREBRANAC NA MAKEDONSKI NAČIN Ne možete mu odoleti
Oduševićete se!
BELA RAPSODIJA Torta koja će vas očarati ukusom, a i izgledom
Tražiće se parče više.
ZDRAVA VERZIJA Palačinke od banane lake za pripremu, a deca će ih obožavati
Kremaste i ukusne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)