VARIVO NA GRČKI NAČIN Neodoljivo jelo koje će zasititi celu porodicu
Prosto je za napraviti.
Varivo od patlidžana
Sastojci:
100 g suvih šljiva
2 mlada luka
500 g junetine
2 patlidžana
500 ml paradajz sosa
50 g crnih maslina
3 paprike babure
2 mlade tikvice
so, biber
začini po želji
2 kašike maslaca
Priprema:
U većem loncu otopite maslac. Mladi luk isecite na kolutiće, pa propržite na puteru. Začinite solju i biberom,
te dodajte sitno seckanu junetinu. Dolijte jednu čašu vode, promešajte, poklopite i ostavite da se dinsta oko
sat vremena uz povremeno dolivanje vode. Nakon što meso sasvim omekša, dodajte seckane suve šljive bez koštica, masline, iseckane tikvice i patlidžan i paprike i sve nalijte paradajz sosom. Kuvajte još 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVO HRSKAVI Zalogajčići od PATLIDŽANA zavoleće svaka mama, spremaće za mališana
Praktično je za užinu.
UMESTO MESA IDE OVO VOĆE Neodoljivo varivo neobičnog ukusa
Zasitiće celu porodicu.
PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)