FANTASTIČAN RECEPT NA TURSKI NAČIN Punjeni patlidžan idealan je za subotnji ručak
Nije potrebno mnogo sastojaka.

Punjeni patlidžani
Možda vas zanima:

POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
NEODOLJIVO HRSKAVI Zalogajčići od PATLIDŽANA zavoleće svaka mama, spremaće za mališana
Praktično je za užinu.

JELO NA KAŠIKU KOJE USPEVA Kuvani pasulj obožavaće cela porodica
Ukusno jelo po bakinom receptu.

SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
Sastojci:
4 patlidžana
500 g mlevenog ćurećeg mesa
2 kašike paradajz paste
1 paradajz
1 čili papričica
1 crveni luk
3 dl neutralne pavlake
1 čen belog luka
2 kašike peršuna
so, biber
čili u prahu
Priprema:
Oljuštite patlidžane uzduž, tako da skinete 2 cm patlidžana da može da bude stabilan. Potom ga lagano nožem presecite uzduž na dve polovine. Lagano izbušite sredinu kašikom, te pecite na vrelom ulju par minuta. Izvadite ih na papirni ubrus i ostavite da se hlade. Na ulju propržite sitno seckane crveni i beli luk, dodajte seckanu papriku i mleveno meso. Začinite. Kad meso promeni boju, dodajte oljušteni paradajz i pastu, peršun i čili. Ohlađene patlidžane punite smesom od mesa, dodajte seckanu papričicu i prelijte pavlakom. Pecite u rerni na 200 stepeni 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)