FANTASTIČAN RECEPT NA TURSKI NAČIN Punjeni patlidžan idealan je za subotnji ručak
Nije potrebno mnogo sastojaka.
Punjeni patlidžani
Sastojci:
4 patlidžana
500 g mlevenog ćurećeg mesa
2 kašike paradajz paste
1 paradajz
1 čili papričica
1 crveni luk
3 dl neutralne pavlake
1 čen belog luka
2 kašike peršuna
so, biber
čili u prahu
Priprema:
Oljuštite patlidžane uzduž, tako da skinete 2 cm patlidžana da može da bude stabilan. Potom ga lagano nožem presecite uzduž na dve polovine. Lagano izbušite sredinu kašikom, te pecite na vrelom ulju par minuta. Izvadite ih na papirni ubrus i ostavite da se hlade. Na ulju propržite sitno seckane crveni i beli luk, dodajte seckanu papriku i mleveno meso. Začinite. Kad meso promeni boju, dodajte oljušteni paradajz i pastu, peršun i čili. Ohlađene patlidžane punite smesom od mesa, dodajte seckanu papričicu i prelijte pavlakom. Pecite u rerni na 200 stepeni 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
NEODOLJIVO HRSKAVI Zalogajčići od PATLIDŽANA zavoleće svaka mama, spremaće za mališana
Praktično je za užinu.
JELO NA KAŠIKU KOJE USPEVA Kuvani pasulj obožavaće cela porodica
Ukusno jelo po bakinom receptu.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)