NE ZNA SE DA LI JE LEPŠE ILI UKUSNIJE Rolovano meso punjeno pečurkama i kačkavaljem
Rolat od mesa sa ukusnim filom lepo izgleda kada se posluži, a ukus mu je još lepši.
Sastojci:
1 kg mesa u komadu (svinjsko, juneće...)
100 g kačkavalja
300 g šampinjona
1 glavica crnog luka
2 kašike senfa
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema: Iseckati crni luk i malo propržiti na ulju. Dodati iseckane šampinjone, peršunovo lišće i začine po ukusu. Dinstati dok ne ispari sva voda koju su pustile pečurke. Meso zaseći tako da se dobije pravougaona površina za rolovanje i, po potrebi, malo ga istanjiti kuhinjskim tučkom. Začiniti po ukusu i unutrašnju stranu premazati senfom. Poređati tanko isečene listiće kačkavalja i preko naneti smesu od šampinjona. Meso urolati, uvezati ga kuhinjskim koncem i položiti u posudu obloženu papirom za pečenje. Poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 2 sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN RUČAK Rolat od mlevenog mesa punjen sirom, pravi gurmanski specijalitet
Ovaj rolat nije teško napraviti, a veoma je dekorativan i ukusan.
ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.
ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.
MESO U SOSU OD AJVARA Mekani sočni zalogaji u pikatnom umaku
Uz dodatak krompira imaćete savršen ručak.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)