NE ZNA SE DA LI JE LEPŠE ILI UKUSNIJE Rolovano meso punjeno pečurkama i kačkavaljem
Rolat od mesa sa ukusnim filom lepo izgleda kada se posluži, a ukus mu je još lepši.
Sastojci:
1 kg mesa u komadu (svinjsko, juneće...)
100 g kačkavalja
300 g šampinjona
1 glavica crnog luka
2 kašike senfa
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema: Iseckati crni luk i malo propržiti na ulju. Dodati iseckane šampinjone, peršunovo lišće i začine po ukusu. Dinstati dok ne ispari sva voda koju su pustile pečurke. Meso zaseći tako da se dobije pravougaona površina za rolovanje i, po potrebi, malo ga istanjiti kuhinjskim tučkom. Začiniti po ukusu i unutrašnju stranu premazati senfom. Poređati tanko isečene listiće kačkavalja i preko naneti smesu od šampinjona. Meso urolati, uvezati ga kuhinjskim koncem i položiti u posudu obloženu papirom za pečenje. Poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 2 sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN RUČAK Rolat od mlevenog mesa punjen sirom, pravi gurmanski specijalitet
Ovaj rolat nije teško napraviti, a veoma je dekorativan i ukusan.
ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.
ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.
MESO U SOSU OD AJVARA Mekani sočni zalogaji u pikatnom umaku
Uz dodatak krompira imaćete savršen ručak.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)