OBROK ZA POŽELETI Testenina sa kačkavaljem i povrćem zapečena u rerni
Zdravo i ukusno jelo.
Sastojci:
300 g testenine (pene rigate)
1 glavica brokolija
300 g čeri paradajza
3 jajeta
300 ml mleka
200 g rendanog kačkavalja
So, biber, muskatni oraščić
Priprema:
Tasteninu skuvati u slanoj vodi da bude „al dente“ i procediti. Brokoli skuvati na pari, pa iseckati. Čeri paradajz iseći na polovine. Pomešati testeninu s povrćem. Staviti u vatrostalnu posudu. Jaja, so, biber, muskatni oraščić umutiti viljuškom i dodati u mleko. Preliti preko testenine i staviti u rernu na 200°C, da se peče oko 15 minuta. Izvaditi, posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu još kratko da se istopi.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Najbrži recept za testeninu sa kačkavaljem koja se pravi u jednoj šerpi
Ukusno jelo koje može biti bilo koji obrok kada imate malo vremena za pripremu.
BRZO I JEFTINO JELO Zapečena testenina sa parizerom, za malo para ješće cela porodica!
Praktično jelo koje možete napraviti za bilo koji obrok.
IDEJA ZA RUČAK Testenina sa piletinom I paradajzom, lagani obrok, a odlično zasiti
Ukusan ručak koji se brzo sprema.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet je savršeno letnje jelo, a napravi se začas!
Jelo koje može da se jede za bilo koji obrok.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)