OBROK ZA POŽELETI Testenina sa kačkavaljem i povrćem zapečena u rerni
Zdravo i ukusno jelo.
Sastojci:
300 g testenine (pene rigate)
1 glavica brokolija
300 g čeri paradajza
3 jajeta
300 ml mleka
200 g rendanog kačkavalja
So, biber, muskatni oraščić
Priprema:
Tasteninu skuvati u slanoj vodi da bude „al dente“ i procediti. Brokoli skuvati na pari, pa iseckati. Čeri paradajz iseći na polovine. Pomešati testeninu s povrćem. Staviti u vatrostalnu posudu. Jaja, so, biber, muskatni oraščić umutiti viljuškom i dodati u mleko. Preliti preko testenine i staviti u rernu na 200°C, da se peče oko 15 minuta. Izvaditi, posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu još kratko da se istopi.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Najbrži recept za testeninu sa kačkavaljem koja se pravi u jednoj šerpi
Ukusno jelo koje može biti bilo koji obrok kada imate malo vremena za pripremu.
BRZO I JEFTINO JELO Zapečena testenina sa parizerom, za malo para ješće cela porodica!
Praktično jelo koje možete napraviti za bilo koji obrok.
IDEJA ZA RUČAK Testenina sa piletinom I paradajzom, lagani obrok, a odlično zasiti
Ukusan ručak koji se brzo sprema.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet je savršeno letnje jelo, a napravi se začas!
Jelo koje može da se jede za bilo koji obrok.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)