Tajna hrskavih mirisnih KRILACA S ROŠTILJA je u marinadi, ali i u jogurt-sosu u koji se umaču
Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.
Pileća krilca sa susamom i sosom od jogurta
Sastojci:
800 g pilećih krilaca
30 g semenki susama
1 tekući jogurt
1 kašika senfa
1 kašičica vuster sosa
1 čili papričica
Za marinadu:
5 čenova belog luka
1 limun
5 dl masilinovog ulja
2 kašike senfa
so, biber
Priprema:
Pileća krilca prelijte marinadom i ostavite pola sata u frižideru da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji okus). Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih semenkama susama. Za sos u jogurt dodajte senf, žvuster sos i sitno iseckanu čili papričicu te sve promešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)