Tajna hrskavih mirisnih KRILACA S ROŠTILJA je u marinadi, ali i u jogurt-sosu u koji se umaču
Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.

Pileća krilca sa susamom i sosom od jogurta
Sastojci:
800 g pilećih krilaca
30 g semenki susama
1 tekući jogurt
1 kašika senfa
1 kašičica vuster sosa
1 čili papričica
Za marinadu:
5 čenova belog luka
1 limun
5 dl masilinovog ulja
2 kašike senfa
so, biber
Priprema:
Pileća krilca prelijte marinadom i ostavite pola sata u frižideru da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji okus). Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih semenkama susama. Za sos u jogurt dodajte senf, žvuster sos i sitno iseckanu čili papričicu te sve promešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)