Tajna hrskavih mirisnih KRILACA S ROŠTILJA je u marinadi, ali i u jogurt-sosu u koji se umaču
Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.
Pileća krilca sa susamom i sosom od jogurta
Sastojci:
800 g pilećih krilaca
30 g semenki susama
1 tekući jogurt
1 kašika senfa
1 kašičica vuster sosa
1 čili papričica
Za marinadu:
5 čenova belog luka
1 limun
5 dl masilinovog ulja
2 kašike senfa
so, biber
Priprema:
Pileća krilca prelijte marinadom i ostavite pola sata u frižideru da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji okus). Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih semenkama susama. Za sos u jogurt dodajte senf, žvuster sos i sitno iseckanu čili papričicu te sve promešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)