Tajna hrskavih mirisnih KRILACA S ROŠTILJA je u marinadi, ali i u jogurt-sosu u koji se umaču

alo.rs

08:00

Sezonski recepti 0

Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.

Tajna hrskavih mirisnih KRILACA S ROŠTILJA je u marinadi, ali i u jogurt-sosu u koji se umaču
Shutterstock

 

Pileća krilca sa susamom i sosom od jogurta

Sastojci:

800 g pilećih krilaca

30 g semenki susama

1 tekući jogurt

1 kašika senfa 

1 kašičica vuster sosa

1 čili papričica

Za marinadu:

5 čenova belog luka

1 limun

5 dl masilinovog ulja

2 kašike senfa

so, biber

Priprema:

Pileća krilca prelijte  marinadom i ostavite pola sata u frižideru da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji okus). Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih semenkama susama. Za sos u jogurt dodajte senf, žvuster sos i sitno iseckanu čili papričicu te sve promešajte.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading