Zdrave pohovane tikvice koje ćete obožavati: Ručak gotov za samo deset minuta!
Ove pohovane tikvice se maltene pripremaju bez ulja.
Kada dođu lepi i sunčani dani, svi jedva čekamo da izađemo u prirodu i provedemo kvalitetno vreme sa svojim najbližima, pa je zato i bolje da se odlučite za pripremu brzih i jednostavnih obroka koji će vas zasititi.
Stoga vam predstavljamo izbor za pohovane tikvice iz rerne, koje ćete spremiti bez po muke, a u čijem ćete ukusu uživati dugo.
Shutterstock
Sastojci:
2 tikvice
3 kašike brašna
3 kašike prezli
čili, kari, so po želj
maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice iseckati na štapiće ili kolutove, kako želite i ne soliti.
Potom ih uvaljajte u malo ulja (samo malo), a onda ih uvaljajte u mešavinu brašna, prezle i začina koje želite.
Poređajte tikvice na papir za pečenje i pecite u rerni na 230 stepeni dok ne porumene.
Možda vas zanima:
POHOVANE TIKVICE RAJ ZA NEPCA Super idu uz meso, a gotove očas posla
Mekane i sočne, ukućani će biti oduševljeni.
SOČNE POHOVANE TIKVICE Ručak za 15 minuta, razgrabiće se brzinom svetlosti
Sočne i slasne, svaki zalogaj je raj za nepca.
KOSOVSKI KROMPIRAŠ JE SAVRŠEN Obrok koji će svi zavoleti, a tako se lako sprema
Nema tu mnogo filozofije oko pripreme.
HAVAJSKA KUHINJA ZA SVE Neodoljiva poke činija zadovoljiće vaš ukus
Neobična, a zanimljiva salata.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)